Budi dio naše mreže

"Budite vjerni u malim stvarima, žrtvama. Osobito budite vjerni milosti i poticajima Duha Svetoga. S nebeskom Majkom radujte se slavnom uskrsnuću Gospodnjem. S pomoću Božjom i zagovorom Blažene Djevice Marije i vi slavite svoje uskrsnuće, poručivao je o. Ante Antić svojoj duhovnoj djeci.

/ im

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo njegovu poruku duhovnoj djeci

U Gospodinu Vas molim hodajte pred njim sa svim pouzdanjem, ljubavlju, velikodušnim odcijepljenjem od same sebe i od stvorova i u potpunom jedinstvu s voljom Božjom. Budite strpljivi sami sa sobom. Marljivo molite i svaki dan posebno pomno i ustrajno obavite svoje razmatranje.

Svaki dan nastojte sve bolje, dublje, potpunije upoznati Gospodina.

Ljubite našega Gospodina Isusa kao svoje jedino i najveće dobro. Svaki dan nastojte sve bolje, dublje, potpunije upoznati Gospodina, njegovu neizmjernu ljubav, njegova neizmjerna dobročinstva, svoju najveću dužnost: samo njega poznati, samo njega ljubiti, samo njega nasljedovati i samo njemu svim bićem pripadati. Naučite se ljubiti križ radi Isusa.

Osobito budite vjerni milosti i poticajima Duha Svetoga.

Budite vjerni u malim stvarima, žrtvama. Osobito budite vjerni milosti i poticajima Duha Svetoga. S nebeskom Majkom radujte se slavnom uskrsnuću Gospodnjem. S pomoću Božjom i zagovorom Blažene Djevice Marije i vi slavite svoje uskrsnuće. Kako? Kako Vam kaže sv. Pismo: ”Očistite stari kvasac da budete novo tijesto, kao što i jeste beskvasni jer već je žrtvovana Pasha naša, Krist.”( 1 Kor 5, 7) To vam želi i moli uz sveti blagoslov nevrijedni i beskorisni sluga u Gospodinu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja