Budi dio naše mreže

Centar za duhovnost i kulturu Ignacije u kolovozu organizira trotjedni tečaj koji nudi molitvenu tradiciju svetog Ignacija kao put do osobnog susreta sa živim Bogom. Puno je pitanja vezanih uz molitvu koje doživljavamo vrlo osobno: “Kako mi Bog govori? U kojoj mjeri ga mogu osjetiti? Gdje ga trebam tražiti i kako ću ga naći?” Ignacije tvrdi da Stvoritelj izravno komunicira sa svojim stvorenjem – svakim od nas.

/ mp

Organizatori poručuju kako će ovaj tečaj pomoći osobi da:

  • upozna glavne elemente kršćanske molitve;
  • obnovi odnos s Bogom i unijeti žar u suhoću molitve;
  • se upozna s molitvenom tradicijom sv. Ignacija;
  • nauči kako moliti nad svojim kalendarom i planerom, uz glazbu, s prirodom, nad biblijskim tekstom, sa svojim osjetilima…;
  • razluči kako u svom užurbanom ritmu života pronaći vremena za sebe i Boga.

Škola meditacije je organizirana kroz interaktivne online radionice tijekom koje će uz predavanja biti molitva, rasprava, dijeljenje u malim grupama, dok će između svakog susreta biti potreban osobni rad od cca 3 sata (molitva, čitanje, zadaci…). Voditelji su Tvrtko Barun, isusovac i svećenik te Katarina Primorac Račić, magistra psihologije.

Škola se održava u online obliku, putem platforme Zoom, i to u sljedećim terminima 8.8., 11.8., 16.8., 18.8.,  22.8. i 25.8. od 19 do 20:45 sati. Svaki tjedan pretpostavlja poznavanje sadržaja prethodnog tjedna. Zato su polaznici obavezni prisustvovati svim predavanjima te imati računalo ili mobitel s kamerom i mikrofonom.

Prvi tjedan – Definiraju se preduvjeti i kriteriji susreta s Bogom, uočavaju temeljni elementi kršćanske i ignacijevske molitve.

Drugi tjedan – Proučava se raznolikost načina i mjesta susreta s Bogom da bi svatko mogao uočiti kako, gdje, zašto tako najlakše susreće Boga.

Treći tjedan – Upoznaje se s unutarnjim pokretima i napetostima za vrijeme molitve, analiziraju ih se i razlučuju se što govore – o nama, drugima, svijetu, Bogu.

Prijave traju još vrlo kratko, do petka, 5.8. i to putem poveznice: https://forms.gle/qEaTMyCHtEi6XeZx7 

Cijena tečaja je 120 kn uz godišnju članarinu za programe Centra. Iznos godišnje članarine je 100kn. Svoja pitanja i informacije možete poslati na manreza@ignacije.hr ili posjetiti portal https://www.ignacije.hr/programi-manreza/krscanska-meditacija/.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja