Budi dio naše mreže

Sedma krunica Hrvata svega svijeta, upoznajte predmolitelje

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica će se moliti s početkom u 14 sati, po hrvatskom vremenu, za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, u subotu, 16. svibnja.

/ mp

Krunicu koju koordinira pater Ike Mandurić se može pratiti OVDJE.

Detaljnije informacije o krunici potražite na Facebook stranici OVDJE.

Mons. Petar Antun Rajič

Nadbiskup Petar Rajič rođen je u Torontu u Kanadi godine 1959. u obitelji hrvatskih doseljenika iz Bosne i Hercegovine. Petar je najstariji od troje djece. Za svećenika je zaređen 1987. i inkardiniran u Trebinjsko-mrkansku biskupiju. Završio je studij kanonskog prava u Rimu. U diplomatsku službu Svete Stolice stupio je godine 1993. Djelovao u papinskim predstavništvima u Iranu, Litvi te pri Odjelu za opće poslove Svete Stolice. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je 2009. naslovnim nadbiskupom Sarsenteruma i apostolskim nuncijem u Kuvajtu, Bahreinu i Kataru te istodobno apostolskim predstavnikom na Arapskom poluotoku. Potom ga je isti papa 2010. godine imenovao apostolskim nuncijem i u Jemenu te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Papa Franjo imenovao ga je 2015. godine apostolskim nuncijem u Angoli i Svetom Tomi i Principu. Od srpnja 2019. apostolski nuncij u Litvi, u Estoniji te u Latviji.

Don Damir Stojić

Rođen je u Torontu u Kanadi, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Dolazi u Zagreb i 2002. Godine završava teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Magistrira moralnu teologiju na Catholic University of America u Washingtonu, gdje je vodio Hrvatsku katoličku misiju sv. Blaža. Od 2007. godine je u službi studentskoga kapelana, a pastoralno djeluje u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu. U svom radu osobito se bavi teologijom tijela.

Fra Zlatko Špehar, OFM

Rođen je 1953. u Novoj Gradiški. Teološki studij pohađao je u Hrvatskoj, Italiji, Švedskoj, Finskoj i Austriji. Za svećenika franjevca zaređen je 1979. u Italiji, nakon čega je dvije godine kapelan u župi Sv. Obitelji u Osijeku-Jug II, a zatim dvije godine u Virovitici. Od 1983. do 1999. župnik je za Hrvate u biskupiji St. Pölten, Donja Austrija. U vrijeme srpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu vrši službu organiziranja i ravnanja Caritasovom pomoći za Hrvatsku i BiH, direktor je socijalne službe od 1986. za strance u Donjoj Austriji. Od 1999. do 2008. bio je gvardijan vukovarski u franjevačkom samostanu u Vukovaru i u isto vrijeme kapelan u župi Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Od 2008. župnik je Hrvatske katoličke župe bl. Alojzija Stepinca u Salzburgu.

Fra Ljubomir Šimunović, OFM

Svećenik, franjevac, član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja iz Splita koji od 2007. vodi Hrvatsku katoličku misiju u Londonu koja već pet desetljeća pastoralno skrbi o Hrvatima u Ujedinjenom Kraljevstvom. HKM London čuva i njeguje vezu s Domovinom, hrvatski jezik, kulturu, identitet i običaje. Kako život u naše vrijeme donosi mnoge kušnje, HKM London nastoji trajnom dostupnošću i osobnom prisutnošću, pohodom, razgovorom, blagoslovom i ohrabrenjem podržavati obitelji Hrvata i sve one koji se traže i nalaze u vjeri. Hrvatska katolička zajednica u Ujedinjenome Kraljevstvu dolaskom mladih generacija iz Hrvatske i drugih dijelova svijeta postaje sve dinamičnija. Stoga, poseban pristup pastoralnoj skrbi posvećujemo i novo pridošlim vjernicima, kao i mladima koji su ovdje rođeni.

Ivica Kovač i obitelj

Rođen je u Sydneyu u Australiji, porijeklom iz Livna, Bosne i Hercegovine. Aktivni je župljanin HKC Sv. Antuna u Summer Hillu gdje je predsjednik pastoralnog vijeća i voditelj vjeronauka već sedam godina. Ima 42 godine, 18 godina je u braku sa suprugom Marijom (također rođena u Sydneyu, a porijeklom iz Donjeg Kosinja, Lika) s kojom ima šestero djece, a očekuju i sedmo. Sa svojom obitelji često posjećuje svoju domovinu Hrvatsku.

Stanko Cecelja – bio je član Počasnog bleiburškog voda

Rođen je 1945. u Općini Sveti Ilija, pokraj Varaždina. U Hrvatskoj je živio do 25. godine kada nakon služenja vojske odlazi u Austriju, pa zatim u Njemačku gdje je živio i radio većinu svoga života. Sada, u svojoj mirovini, većinu svoga vremena provodi u Hrvatskoj.

[UPOZNAJMO NAŠE PREDMOLITELJE]
– Krunicom koordinira pater Ike Mandurić

• Mons. Petar Antun Rajič
Nadbiskup Petar…

Objavljuje Krunica Hrvata svega svijetaPetak, 15. svibnja 2020.

Ključne riječi:
krunica Hrvata svega svijeta

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja