Budi dio naše mreže

Čuvajte se svega suvišnoga, bespotrebnoga i prekomjernoga u govoru tako, da dobijete evanđeosku jednostavnost i snagu da možete mrtviti svoj jezik.

/ im

Sluga Božji fra Ante Antić isticao se izvanredno kreposnim životom, osobito čistoćom i dobrotom srca, poniznošću, jednostavnošću, ljubavlju prema Kristu i Blaženoj Djevici Mariji, vjernošću Crkvi, svome franjevačkom redu i provinciji. Mnogi se preporučuju njegovu zagovoru kod Boga ili mu zahvaljuju za primljene milosti. To je bio dostatan razlog da se godine 1984. pokrene postupak za njegovo proglašenje blaženim i svetim. Tim je činom o. Antić dobio naslov sluga Božji.

U nastavku prenosimo njegovo kratko promišljanje nakon što je dobio jedno pismo od pobožne žene koja mu se žalila na probleme u obitelji i na to kako joj svi govore da puno priča i kako ima duhovnih kušnji:

“Mrtvenje jezika – svaki ćete dan izabrati do podne jedan sat šutnje, a tako i poslije podne. Vi to odaberite u ono vrijeme kad ćete to moći provesti i taj sat sjedinite se sa šutnjom Isusovom u vrijeme Njegove gorke muke i u tabernakulu. Nemojte govoriti nego jedino ako Vas upitaju i traži dužnost, ili kršćanska ljubav da odgovorite. Kroz to vrijeme budite u prisutnosti Božjoj i klanjajte mu se, poniziujte se i kajte se za svoje grijehe promišljajući Isusa na križu. Nigda nemojte o sebi govoriti, o svojoj prošlosti ili u riječima se praviti važna, inteligentna, superiorna. Nigda nemojte pričati takove stvari koje nisu na dobar izgled bližnjemu. Osobito Vam nalažem da ne bi bila uvredljiva i to pokazivali pred drugima i od toga stvarala pitanje. Čuvajte se svega suvišnoga, bespotrebnoga i prekomjernoga u govoru tako, da dobijete evanđeosku jednostavnost i snagu da možete mrtviti svoj jezik.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja