Budi dio naše mreže

Radostan kršćanin, prepušten je kršćanin Božjoj dobroti. To je vjerojatno lakše izgovoriti nego provesti u život, ali od nekud treba započeti. Prepuštajući Gospodinu svoje brige, kao što je to činio dobri don Dolindo moleći: Isuse, misli ti, dolazimo malim, ali sigurnim koracima i do radosti i postajemo svjedoci Uskrslog Isusa, poput onih koji su sa njime jeli i pili.  

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremio je za Radiopostaju Mir Međugorje brat Marinko Klaić.

Sveti Filip Neri, rimski svećenik i zaštitnik djece i siročadi, imao je osobiti osjećaj za humor pa ga se smatra i iznimno radosnim svecem. Svojim je štićenicima znao govoriti: „budite dobri, ako možete“, računajući na djetinju ograničenu sposobnost da baš sve mora biti na svome mjestu i onako kako su to odrasli zacrtali. Iza te kratke rečenice sveca krije se povjerenje i vjera u providnost, da i među razigranom i nestašnom djecom Bog ima svoje mjesto i da sve vodi svojom očinskom rukom. Tako nas Filip Neri podsjeća na Isusov pristup malenima u kojima prepoznaje potpuno povjerenje u Boga i koji kao takvi, bezbrižni i zaigrani imaju što naučiti nas odrasle i uvijek poradi nečega zabrinute.  

U toj vjeri svaki napor i trud, pa čak i križ i patnja imaju svoj smisao.

Uskrsna radost plod je spoznaje da nas Gospodin, nakon muke i smrti na križu, nije napustio već ostaje s nama kako je i obećao svojim učenicima. U toj vjeri svaki napor i trud, pa čak i križ i patnja imaju svoj smisao. Na to nas podsjeća i poziva apostol Pavao u poslanici Filipljanima naglašavajući radost kao prvo što među kršćanima i kod svakog pojedinca treba biti vidljivo i očito onima koji s nama dijele prostor i vrijeme. Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se! Blagost vaša neka je znana svim ljudima! Gospodin je blizu! Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu. (Fil 4,4-7)

Radostan kršćanin, prepušten je kršćanin Božjoj dobroti.

Radost poradi Gospodinove blizine i spoznaja da je svaka briga nepotrebna onima koji su svjesni koga slijeda i tko im stoji iza leđa, radost je koja svjedoči, ulijeva sigurnost i mir. Radost kršćanina znak je povjerenja u Božju providnost. Radostan kršćanin, prepušten je kršćanin Božjoj dobroti. To je vjerojatno lakše izgovoriti nego provesti u život, ali od nekud treba započeti. Prepuštajući Gospodinu svoje brige, kao što je to činio dobri don Dolindo moleći: Isuse, misli ti, dolazimo malim, ali sigurnim koracima i do radosti i postajemo svjedoci Uskrslog Isusa, poput onih koji su sa njime jeli i pili.  

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja