Budi dio naše mreže

Program "Manreza" – Želiš li dobiti odgovor na svoju čežnju?

Manreza je mjesto u Španjolskoj u kojem je sveti Ignacije na početku svog obraćeničkog života proživio intenzivne trenutke susreta s Bogom: od velikih kušnji do mističnih vizija. To iskustvo Manreze je temelj onoga što je kasnije zapisao u svojim "Duhovnim vježbama" i što ga je učinilo jednim od glavnih suvremenih učitelja duhovnog života. Slično iskustvo susreta s Bogom, Centar za duhovnost Ignacije kroz program ''Manreza'' želi ponuditi svima onima koji žele dobiti odgovor na svoju čežnju.

/ hk

Centar za duhovnost Ignacije predstavio je u Zagrebu, 16. listopada, program “Manreza”. Radi se o programu vikenda, duhovnih obnova i seminara čiji je cilj omogućiti iskustvo osobnog susreta s Bogom kroz tradiciju svetog Ignacija Lojolskog. Ovaj je projekt po prvi puta uspio na jednom mjestu okupiti sve ignacijevske programe koje nude isusovci i njihovi suradnici. Nakon portala za duhovnost ignacije.hr, svakodnevnog egzamena uživo i tečaja razlučivanja, isusovci i suradnici laici kroz ”Manrezu” žele zajedno pokazivati put prema Bogu kroz Duhovne vježbe i razlučivanje.

Isusovci koji sudjeluju u do sada zakazanim vikendima, tečajevima i duhovnim vježbama u programu su: p. Hrvoje Mravak, p. Sebastian Šujević, p. Zvonko Vlah, p. Ivan Ike Mandurić, p. Niko Bilić, p. Ivan Marić, p. Stipo Balatinac, p. Siniša Štambuk, p. Tomislav Špiranec, p. Anto Lozuk, p. Tvrtko Barun i mnogi njihovi suradnici.

Cilj programa je omogućiti okvir za traženje i nalaženje Boga!

Neke od laikinja i laika koje animiraju programe su Ivana Šarić i Nikolina Delaš. Mjesta održavanja ”Manreze” su: franjevački samostan na otočiću Košljunu, Dom pastoralnih susreta u Lovranu, Vepric, Svetičko Hrašće, Dom duhovnih vježbi u Opatiji, Duhovni centar Granešina, Rezidencija Družbe Isusove u Osijeku, Bazilika Srca Isusova u Zagrebu, a neki od programa bit će organizirani online.

Informacije o svim ponuđenim duhovnim sadržajima nalaze se na stranici www.ignacije.hr, točnije na poveznici www.ignacije.hr/program-manreza. Smješteni su pod sljedeće kategorije: Akcija, Duhovne vježbe, Online, Razlučivanje i odlučivanje, Šutnja, Tijelo i priroda, Umjetnost i kultura.

Uz svaki program stoji opis, metodologija, popis animatora te uvjeti i preporuke za sudjelovanje. Tijelo i duša, karizmatska obnova, duhovne vježbe u šutnji, jedrenje, vodstvo (leadership), odlučivanje, klasična glazba… samo su neki od naglasaka i perspektiva pojedinih duhovnih obnova.

Manreza –  važno mjesto u životu sv. Ignacija!

“Cilj svih programa je isti: omogućiti okvir za traženje i nalaženje Boga, iskustvo susreta s Njim, samima sobom, svijetom u kojemu živimo Kraljevstvo Božje”, rekao je na predstavljanju voditelj ovog projekta p. Tvrtko Barun, SJ.

Manreza je mjesto u Španjolskoj u kojem je sveti Ignacije na početku svog obraćeničkog života proživio intenzivne trenutke susreta s Bogom: od velikih kušnji do mističnih vizija. To iskustvo Manreze je temelj onoga što je kasnije zapisao u svojim “Duhovnim vježbama” i što ga je učinilo jednim od glavnih suvremenih učitelja duhovnog života. Slično iskustvo susreta s Bogom, Centar za duhovnost Ignacije kroz program “Manreza” želi ponuditi svima onima koji žele dobiti odgovor na svoju čežnju.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja