Budi dio naše mreže

POZITIVNA MINUTA Radosti i žalosti jednog sveca

"Mi ponekad vidimo samo ono što nas žalosti, ali mi imamo sposobnosti prepoznati u našem životu i ono što je razlog naše radosti. Pa učimo od sv. Josipa. Učimo primijetiti i ono što je razlog za našu radost i radujmo se", poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ im

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Vjerujem da ste upratili kako je papa Franjo proglasio ili otvorio Godinu sv. Josipa. Budući da jako volim sv. Josipa htio sam se u toj njegovoj godini još više približiti njemu. Gledati u njega, učiti od njega i živjeti s njim. Tako sam pronašao jednu knjižicu koju je izdao Verbum, a zove se “Pobožnost sv. Josipu” i tu sam uočio jednu pobožnost za koju prije nisam čuo “Žalosti i radosti sv. Josipa”. U toj pobožnosti promatra se sedam detalja ili etapa iz Josipovog života u kojima je u isto vrijeme prisutna Josipova žalost, ali i radost.

Primjerice onaj trenutak kada se Isus rodio, Josip je imao razlog za žalost jer se Isus rodio u štali i bio  je položen u jasle, ali Josip je tada učio u svome srcu i razlog za radost. Imao je razloga radovati se zato što je čuo anđele kako pjevaju i vidio je pastire kako se Isusu klanjaju. To je lako povezivo i s našim životom. Mi ponekad vidimo samo ono što nas žalosti, ali mi imamo sposobnosti prepoznati u našem životu i ono što je razlog naše radosti. Pa učimo od sv. Josipa. Učimo primijetiti i ono što je razlog za našu radost i radujmo se.

Ključne riječi:
fra josip vlašić

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja