Budi dio naše mreže

"Gospodine, daj mi vrlinu podnošenja i prihvati me među svete tvoje borce, koji su prije mene ispovijedali sveto ime tvoje. Odjeni me, Gospodine u bijelu haljinu svoje vrline i u Duhu Svetom ojačaj me."

/ fe

Svetog Florijana štujemo kao zaštitnika i zagovornika vatrogasaca te dimnjačara. No ovaj svetac je i suzaštitnik Zagrebačke nadbiskupije. Na mjestu gdje je pronađeno tijelo ovog mučenika, kasnije je sagrađena crkva sv. Florijana, a oko nje samostan augustinaca. O svečevom životu možete čitati OVDJE, a u nastavku donosimo molitvu koju je sveti Florijan izrekao u posljednjim trenucima svojeg života. Neka vam ova molitva bude nadahnuće i utjeha u teškim životnim trenucima.

Gospodine, Bože moj, u tebe se uzdam i ne mogu te zanijekati, nego se za tebe borim i tebi prinosim žrtvu hvale. Neka me zaštiti tvoja desnica, jer blagoslovljeno je ime tvoje na nebu i na zemlji. Gospodine, daj mi vrlinu podnošenja i prihvati me među svete tvoje borce, koji su prije mene ispovijedali sveto ime tvoje. Odjeni me, Gospodine u bijelu haljinu svoje vrline i u Duhu Svetom ojačaj me. I ne dozvoli da budem pogažen od đavla, nego mi budi vođa na putu pravde i u vrlini svojoj, da te hvalim i tebi himan kazujem, jer si blagoslovljen u vjekove.

Sveti Florijan / Foto: Pixabay /

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja