Budi dio naše mreže

Za blagoslovljen ulazak u došašće i nove pobjede u Gospodinu, kreni s deset misli koje je objavila molitvena zajednica Svete Obitelji na svojem Facebook profilu. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Hajdemo našem Spasitelju u zagrljaj uz naših  podsjetnika za proslavu Došašća i pripremu za Božić .

Podredi materijalne običaje njihovom duhovnom značenju. Zašto to radim i dovodi li me bliže Isusu?

Uvedi svoje (nove) običaje koji će donijeti SMISAO i ISTINU u tvoje srce i tvoj dom.

Uskrati si neka olakšanja, nagrade i obilje – sve do punine Božićnog slavlja. Tako će tvoj način života pratiti liturgijski smisao i pomoći ti u duhovnom doživljaju.

Smanji “to do” listu, a povećaj trenutke zajedništva, darivanja sebe i svog vremena, vrijeme u kojem ništa posebno me očekuješ i ne trebaš dostići.

Smisao vremena Došašća nije u produktivnosti tvojih božićnih projekata, već u obraćenju tvog srca Djetetu Isusu.

Tvoje odluke neka uključuju ispovijed i predanje Božjoj riječi.

Djelima milosrđa pokušaj zaista nešto promijeniti – svoje srce i svoje razmišljanje. Nemoj na primjer darivati otpad, krajnji višak, nešto što se tebi ne sviđa i što ti je lagano i lagodno.

 Zapamti da prije svega Bog nas dariva svojom prisutnošću i ljubavlju. Ako si napraviš previše onoga što ometa i kratkoročno ispunjava tvoje čežnje, ostat ćeš uskraćen za prave darove koji te čekaju od Boga.

Božić nije scena iz predvidljivih filmova. Simboli u materijalnom će nam pomoći ali ne smiju zavladati – ni tvojim novčanikom, ni tvojim vremenom. Pitaj Isusa što on kaže o tome i kako bi On tebi približio ovo sveto i posebno vrijeme, kako bi ga baš ti doživio zajedno s Njim?

Ako ne znaš što bi i kako bi… i odakle krenuti da ove godine bude drukčije u tvom srcu, tvom domu, dok pristupaš sakramentima, dok čekaš i kasnije kada čestitaš – pitaj Mamu, bez koje taj događaj ne bi bio ono što jest. Njezino srce znat će što je potrebno smjestiti u tvoje

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja