Budi dio naše mreže

Donosimo pet razloga zašto je dobro moliti krunicu prema Fultonu J. Sheenu.

/ im

Sestre dominikanke na svojem Instagram profilu objavile su pet razloga zašto je dobro moliti krunicu prema Fultonu J. Sheenu. Pročitajte u nastavku:

1. Rast u spoznavanju Boga

Krunica nudi meditativnu molitvu o otajstvima Kristova života kako ih doživljava Evanđelje. Poziva nas da bolje upoznamo i ljubimo Krista ulazeći u meditacije o njegovom rođenju, svakodnevnom životu, muci, smrti i uskrsnuću.

2. Povećanje koncentracije

Krunica nam pruža ne samo dar meditativne molitve, nego i priliku za glasovnu molitvu. Sheen je napisao: “Krunica je najbolja terapija za te izbezumljene, nesretne, uplašene i frustrirane duše, upravo zato što uključuje istovremeno korištenje triju snaga: tjelesne, glasovne i duhovne, i to tim redom.” Korištenjem svih sposobnosti koje su nam dane zajedno, čovjek se može početi koncentrirati, a na što se bolje koncentrirati nego na Kristov život?

3. Pobijedi brige i tjeskobe

Sheen je napisao: “Nijedan normalan um koji je bio vjeran krunici još nije svladan brigama ili strahovima. Iznenadit ćete se kako se možete popeti iz svojih briga, zrno po zrno, do samog prijestolja samog Srca ljubavi.”

4. Vanjski i unutarnji znak naše ljubavi prema Bogu

To je ono što činimo kada molimo krunicu – govorimo Bogu, Trojstvu, Utjelovljenom Spasitelju, Presvetoj Majci: ‘Volim te, volim te, volim te’” Koliko često kažemo Bože da ga volimo? Tražimo li ga opetovano da učini nešto za nas, da nam da savjet, kaže što nam je činiti? Koliko god dobri bili naši zahtjevi i pitanja, krunica djeluje kao vanjski i unutarnji način da Bogu pokažemo i kažemo da ga volimo. Dok je zagovorna molitva dobra i doista potrebna, kontemplativna molitva (gdje jednostavno kažemo Bogu da ga volimo) je viši oblik molitve do kojeg nas krunica može dovesti.

5. Pomaže nam da posvetimo cijeli dan

Sveti Pavao nas poziva da neprestano posvećujemo svaki trenutak naših dana. Sheen je napisao da nam krunica može pomoći u tome: „Svi dokoni trenuci nečijeg života mogu biti posvećeni, zahvaljujući krunici. Dok hodamo ulicama, molimo s krunicom skrivenom u ruci ili u džepu. . . . Svi ti trenuci mogu biti posvećeni i služe unutarnjem miru, zahvaljujući molitvi koja omogućuje molitvu u svakom trenutku i pod svim okolnostima.”

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli DominikankeHR (@sestre_dominikanke_hr)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja