Budi dio naše mreže

Razmislite kako možete služiti Gospodinu. Tjelesna i duhovna djela milosrđa bit će vam izvrstan vodič. Počnite od vlastitog doma. Ne zamjerajte napor koji osjećate dok obavljate svakodnevne stvari, dok kuhate još jedan obrok ili dok nešto popravljate. Umjesto toga, odaberite strpljenje i uputite ljubaznu riječ onda kada biste najradije gunđali. Ponudite to kao čin ljubavi prema Gospodinu.

/ dp

Duboka mudrost Blažene Djevice Marije baš kao i njezino jedinstveno, sveto iskustvo življenja savršen su kompas za naše zemaljsko putovanje. Bogorodičin život, njezine riječi i djela, mogu nam poslužiti za promišljanje vlastitog života kako bismo ga učinili kvalitetnijim, piše Aleteia.

Evo, ja sam službenica Gospodnja. Neka mi bude po riječi tvojoj (Lk 1, 38)

Razmislite kako možete služiti Gospodinu. Tjelesna i duhovna djela milosrđa bit će vam izvrstan vodič. Počnite od vlastitog doma. Ne zamjerajte napor koji osjećate dok obavljate svakodnevne stvari, dok kuhate još jedan obrok ili dok nešto popravljate. Umjesto toga, odaberite strpljenje i uputite ljubaznu riječ onda kada biste najradije gunđali. Ponudite to kao čin ljubavi prema Gospodinu.

Veliča duša moja Gospodina i raduje se duh moj u Bogu, mome Spasitelju (Lk 1, 46-47)

Razmislite o riječi “veličati” i zapitajte se kako vaša duša, poput Marijine, može biti poput povećala uperena u veličanstvenost Gospodina. Koji ste dar dobili da ga možete ponuditi na veću slavu Božju, a ne na vlastitu zaslugu? Pratite li Kristova učenja? Govore li vaša djela o Bogu?

Koju radost trebate unijeti u svoj duhovni život da ne biste bili ono što bi Sveta Terezija Avilska nazvala “tmurnom sveticom”? Kako možete na svom putovanju u nebo, koje je po svojoj naravi putovanje u svetost, biti radosni?

Pozvani smo radovati se u Bogu. Ali kako ćemo to učiniti? Jedan od načina da živite radost u Gospodinu ovog mjeseca je vođenje dnevnika zahvalnosti. Za početak, napravite dnevnik zahvalnosti samo za svibanj. Držite ovaj mali dnevnik ispred Marijina kipa kao znak da ste predani ovom zadatku u njezinu čast. Svaki dan posvetite se samo jednoj do tri rečenice, a kada je pročitate na kraju mjeseca, bit će to pravo blago. Primijetit ćete da što više zahvalnosti njegujete, to ćete se više radovati!

Radi sve što ti on kaže (Iv 2, 5)

Budite spremni ostaviti se po strani kako biste vršili Božju volju. Osluškujte u molitvenoj tišini što Bog želi od vas. Poput Gospe promišljajte sve u svome srcu. Zapitajte se kako možete biti više poslušni riječima Gospodina u Svetom pismu. Na primjer, On nam govori da “ljubimo jedni druge kao što je On nas ljubio” (Iv 13, 34). Isus nas podsjeća: “Što god učiniste jednome od ovih najmanjih, meni učiniste” (Mt 25, 40). U njegovu čast, zašto ne bismo donirali dobrotvornoj organizaciji koja pomaže “malenima” i ranjivima u svijetu.

Ako vam je teško čuti ili znati što vam Isus govori odvojite vremena i zamolite ga da vam pojasni u molitvi. Nalazite li odgovore na ono što vas Isus pita dok čitate Bibliju, slijedite Zapovijedi, Blaženstva i Djela milosrđa.

Molite krunicu svaki dan da dobijete mir za svijet – Gospa Fatimska

Upamtite da mir za svijet koji Gospa opisuje, počinje u vašem srcu i domu. Krunica je ponavljajuća i meditativna s razlogom. Molitva kruniceoslobađa nas stresa. Svakodnevna molitva krunice može nam pružiti više mira od neke vježbe ili umirujuće mantre. Zapitajte se: molite li krunicu svaki dan? Crkva u potpunosti odobrava Fatimu. Gospa nas je sama zamolila da krunicu molimo svakodnevno. Kako onda opravdati neposlušnost Nebeskoj Majci? Znamo da nas ne bi tražila da učinimo nešto bez velikih milosti. Kako mogu namjerno preurediti svoj život da uključim dnevnu krunicu? Na koje kreativne načine to mogu učiniti?

Žrtvujte se za grešnike i recite mnogo puta, osobito kad prinosite žrtvu, ‘O Isuse, ovo je za ljubav tebi, za obraćenje grešnika i kao zadovoljština za grijehe počinjene protiv Bezgrešnog Srca Marijina – Gospa Fatimska

Pokušajte ispisati ovaj Gospin citat na mali komad papira i zalijepiti ga unutar jednog od svojih najčešće korištenih kuhinjskih ormarića. To je podsjetnik da se malo žrtvujete. Ponekad se odreknite grickalice ili omiljene poslastice i prinesite ih kao žrtvu Gospodinu.

Kao što je sv. Terezija iz Lisieuxa istaknula: “Istina je da patim. Ali patim li dobro?” Zapitaj se: Žrtvujem li se za grešnike, kao što traži Gospa Fatimska? Ili uzalud trošim bol i patnju kroz koju prolazim, a da se i ne sjetim pretvoriti ih u dragovoljne žrtve za spas duša?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja