Budi dio naše mreže

"Da bismo imali srce poput njegova, rekao je Papa, moramo ga zamoliti da ga očisti od svih zemaljskih stvari, od „svega što je ponos i nered, od svega što je ravnodušnost; napunite ga sobom, tako da u njegovoj ljubavi i strahu od njega naša srca mogu naći mir. "

/ dz

Donesimo Isusu svoj umor kako bismo pronašli osvježenje, kaže Papa dok se približavamo svetkovini Presvetog Srca Isusova, prenosi Aleteia.
U pozdravu raznim jezičnim skupinama nakon opće audijencije 9. lipnja, papa Franjo istaknuo je ovog petka proslavu svečanosti Presvetog Srca Isusova.

“Zamolimo Gospodina da učini naša srca poput njegovih: poniznim, milosrdnim, ustrajnim u ljubavi, u molitvi i u dobrim djelima”, rekao je papa.

Sveti Otac je primijetio kako je cijeli mjesec lipanj posvećen Presvetom Srcu. Rekao je da nam ova pobožnost može pomoći da „u molitvi doživimo poziv da idemo Isusu, donoseći svoju umor i poteškoće, da pronađemo osvježenje i tako učimo od njega koji je„ krotak i ponizan u Srcu “(Mt 11, 29) . ”

A da bismo imali srce poput njegova, rekao je Papa, moramo ga zamoliti da ga očisti od svih „zemaljskih stvari“, od „svega što je ponos i nered, od svega što je ravnodušnost; napunite ga sobom, tako da u njegovoj ljubavi i strahu od njega naša srca mogu naći mir. “

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja