Budi dio naše mreže

"Bože naš, ti mi otkrivaš tajnu sudbonosnoga boja. Tvoji glasnici, koji spajaju nebo i zemlju, pobjeđuju."

/ fe

Isusovac Niko Bilić profesor je na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Na mrežnoj stranici amdg.eu bilježi proces cjeloživotnog učenja kroz duhovnost, teologiju, predavanja, molitve, knjige, znanstvene članke, stručne radove i suradnju s mnogim zajednicama te fakultetima. Njegovo razmatranje uz današnji blagdan Arkanđela donosimo u cijelosti.

Bože naš, ti mi otkrivaš tajnu sudbonosnoga boja. Tvoji glasnici, koji spajaju nebo i zemlju, pobjeđuju. Vodi ih onaj koji nosi nenadmašivu veličinu tvojega imena, Svevišnji. Zato se vesele nebesa i svi koji ondje prebivaju.

Zbačen je s vlasti zloduh optuživanja sa svim svojim anđelima. Pred tvojim nas je licem napadao i pogrđivao, danju i noću. Nema on moći od samoga sebe. Na zmijski način vijuga, migolji se i uvija, izmiče. U svojoj srži je varalica, lažima obmanjuje. Protivi se, isprječuje, stvara rascijep.

Kod tebe je, Bože naš, spasenje i moć. Ti si kralj i tvoj Pomazanik kojemu si dao svu vlast na nebu i na zemlji (usp. Mt 28,18). Kao tvoj ljubljeni, jedini Jaganjac prolio je svoju krv i u toj je krvi pobjeda. Po njoj moje riječi mogu svjedočiti o tebi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja