Budi dio naše mreže

"Vremena su užasno teška i sve se oko nas trese, velika tjeskoba i strah kao da su postali dio svakodnevnice čovjeka, više nigdje čovjek nije siguran, ipak oni koji žele susresti Boga, koji idu ususret Bogu i koji znaju da im Bog ide u susret, oni hodaju uvijek uspravljene glave", poručuje fra Mario Berišić.

/ md

Mladi franjevac, fra Mario Berišić na svojim je društvenim mrežama objavio promišljanje o adventu koji nas priprema za dolazak Isusa Krista. Poručuje nam da se oslonimo na Boga i poradimo na svom osobnom odnosu s Bogom u ovom vremenu priprave za Božić. Cijelu objavu prenosimo u nastavku.

U svijetu nesigurnosti, tjeskobe i straha za vlastiti život, čovjek se pokušava uhvatiti za neku slamku spasa. Dâ, slamku spasa, jer sve što god pokušava zauzeti mjesto Spasitelja-Isusa nije ništa drugo nego li slamka. Isus je predvidio vrijeme tjeskobe, predvidio je da će ljudi umirati od straha i očaja, zbog onoga što prijeti svijetu. Takvo stanje zahvaća one koji ne poznaju očinsku brigu Boga te izbjegavaju približiti mu se i vratiti mu se. Čovjek je biće koje uvijek iščekuje, iščekuje uvijek dobro za svoj život. Iščekivanje nije dovoljno, potrebno je krenuti, ići prema tom dobru koje nam dolazi u susret. No, često smo svjedoci da tapkamo u mjestu ili da se krećemo prema zlu. Advent je vrijeme u kojemu iznova možemo shvatiti što je to dobro za čim naše srce toliko čezne i što nam dolazi u susret!

Moj si ljubljeni Sin, ja sam te otkupio, stoga će tvoje srce uvijek biti nemirno i očajno, sve dok ne prihvatiš da sam Ja u tebi i dok se ne smiriš u meni

Vremena su užasno teška i sve se oko nas trese, velika tjeskoba i strah kao da su postali dio svakodnevnice čovjeka, više nigdje čovjek nije siguran, ipak oni koji žele susresti Boga, koji idu ususret Bogu i koji znaju da im Bog ide u susret, oni hodaju uvijek uspravljene glave: “Kad se sve to stane zbivati, uspravite se i podignite glave jer se približuje vaše otkupljenje.” Naša sigurnost leži u ovom obećanju: ” Moj si ljubljeni Sin, ja sam te otkupio, stoga će tvoje srce uvijek biti nemirno i očajno, sve dok ne prihvatiš da sam Ja u tebi i dok se ne smiriš u meni.”

Osobni odnos sa Isusom koji se nikada i u nijednom trenutku ne prekida, to je lijek za naše beznađe, tjeskobu i strah

Da bismo ovo doživjeli, Bog nas poziva da pazimo na svoje srce: “Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj dan jer će kao zamka nadoći na sve žitelje po svoj zemlji.” Hedonizam i pretjerane brige u životu su anestezija za dušu, uspavljuju naš duh koji više nije sposoban tražiti Boga, a kad je čovjek daleko od Boga izgubi pogled vjere i prva teža situacija ga baca u očaj.

Hedonizam i pretjerane brige u životu su anestezija za dušu, uspavljuju naš duh koji više nije sposoban tražiti Boga

Lijek za ozdravljenje nam je dat po ovim riječima: “Stoga budni budite i u svako doba molite da uzmognete umaći svemu tomu što se ima zbiti i stati pred Sina čovječjega.” Osobni odnos sa Isusom koji se nikada i u nijednom trenutku ne prekida, to je lijek za naše beznađe, za tjeskobu, za strah, jer odnos sa Isusom mijenja naš stav i naš pogled u teškim trenucima.

Objavu možete pronaći OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja