Budi dio naše mreže

"Ovu molitvu naučila me Majka Tereza prije 33 godine. To je tako jednostavna molitva koju prakticiram baš poput nje - budeći se svakoga jutra", podijelio je na svojem Youtube kanalu vlč. Gary Caster.

/ dz

“Kada me moja mlađa sestra neočekivano nazvala i zamolila da joj pomognem “probuditi” duhovni život nakon što je godinama živjela izvan Katoličke crkve, ne želeći ništa činiti po tom pitanju, upitala me je što joj je činiti, rekao je otac Caster na Youtube kanalu Franciscian media. Rekao sam joj da želim da učini jednu stvar sljedećih deset dana.

Svako jutro kada ustaneš reci : Isuse, dobro jutro.

“Tu molitvu sam naučio od Majke Tereze prije 33 godine. Ona mi je predložila da tako činim jer je i sama to činila nakon buđenja. Primijetio sam promjenu u svojem životu samo govoreći naglas te jednostavne riječi ujutro. Taj jutarnji pozdrav promijenio mi je život. Učinim to prije svih drugih jutarnjih obveza. Prije jutarnje higijene, oblačenja, molitava. Tako budem spreman za novi dan koji je započeo. To je istina koja me podsjeća da je veza koja mi je najvažnija upravo ta veza s Isusom.

“Svojoj sestri sam rekao da želim da to čini sljedećih desetak dana. Nakon deset dana me nazvala i rekla : Ne mogu vjerovati kako nešto tako jednostavno već ima utjecaja na mene.

“Polazeći od te jedinstvene duhovne veze s Isusom možemo sve druge stvari koje nam se u danu događaju prihvatiti iz Božje perspektive. Srž duhovnog života je biti sam i govoriti srcem Bogu. To su navike koje treba graditi cijeloga života. Ti maleni, jednostavni koraci čine naviku. Stoga, zašto ne započeti graditi te navike već ovoga jutra, ovoga dana, nikad nije kasno započeti.”

“Potičem ljude koji su željni duhovnog života da krenu tim jednostavnim i naizgled malim koracima i zadatcima. To će postati njihov način života budu li se revno držali tih zadataka i navika koje pokušavaju izgraditi. Trebamo se zagledati u svoj život i pronaći obrasce u molitvi koji se prirodno uklapaju u naš način života. Tada će i duhovni život biti jednostavan, a veza s Isusom postojati i bivati sve čvršćom”.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja