Budi dio naše mreže

Ovih dana u mnogim župama u tijeku je Jerihonsko bdjenje i prilika za provesti vrijeme pred Presvetim. Posebno vas potičemo da pred Presveto dođete noću kako biste osjetili još više ljepotu susreta s Gospodinom.

/ HKM

Podignite noću ruku prema svetohraništu i blagoslivljajte Gospodina. (Ps. CXXXIII, V.2)

Velika je stvar oplakivati napuštenost u kojoj se nalazi Isus u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Tko li tijekom dugih noćnih sati misli na Tebe, jadni Isuse? Ali On nas, unatoč svemu, u ovim usamljenim satima voli te kao bespomoćno siroče traži tko će ga utješiti i biti uz Njega. Čuje tek jedan prijateljski glas koji ublažava Njegovu samoću, prenosi Zaklada „Sveta Maravillas od Isusa”  .

Na tisuće naše braće svake se noći bori s mučnim spletkama paklenog neprijatelja. Kada svane dan, koliko li će ih biti vječno nesretno zbog toga što nijedno velikodušno srce nije molilo za njih! U velikom broju rastu blasfemični urlici uvrede Isusu: noću nema kraja djelima propasti sinova tame. Hoće li nam biti teško dati Isusu barem jedan atom utjehe, politi Njegove noge jednom suzom pomirenja?

Čin pomirenja

Božanski Spasitelju duša: posramljenog se lica prostirem pred Tvojom veličanstvenom prisutnošću, upućujući svoj pogled prema samoći tabernakula gdje vapiš za mojom ljubavlju; moje se srce razdire od tuge kada vidi zaborav otkupljenih, kada vidi prečistu Tvoju krv, besplodne žrtve i Tvoju ljubav kojoj se izruguju.

Ali kada već s neizmjernom dobrotom dozvoljavaš da ja ove noći sjedinim svoje uzdahe s Tvojima, svoje suze s onima koje su tekle iz Tvojih presvetih očiju radi mene, sa suzama krvi koja je tekla iz Tvog božanskog Srca, molim te, slatki Isuse, za one koji ne mole, blagoslivljam te poradi onih koji te proklinju, obožavam te poradi onih koji ti nemilosrdno izazivaju gorčinu te svom snagom svoje duše želim te blagoslivljati i hvaliti u svim trenutcima ove noći i u svim svetohraništima na zemlji, neizmjernom nježnošću Tvoga Srca punog ljubavi. Neka, Gospodine, dopre do Tebe bolni krik pomirenja i pokajanja koji proizlazi iz mog skrušenog srca.

 • Poradi  mojih grijeha, poradi grijeha mojih roditelja, braće i prijatelja, poradi grijeha čitavog svijeta, oprosti nam, Gospodine. 
 • Poradi nevjera i svetogrđa, poradi mržnje i srdžbe, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi blasfemija, poradi profanacije svetih dana, oprosti nam, Gospodine.             
 • Poradi nečistoća i skandala, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi krađa i nepravdi, poradi ljudskih slabosti i ljudskih obzira, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi neposlušnosti svetoj Crkvi, poradi kršenja posta, oprosti nam, Gospodine. 
 • Poradi grijeha supružnika, roditeljskog nemara; poradi grijeha djece, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi progona biskupa, svećenika, redovnica i posvećenih djevica, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi obeščašćenja Tvojih slika, crkava, poradi obeščašćenja sakramenata i tabernakula, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi nečasnog i blasfemičnog tiska, poradi groznih podvala sekta, oprosti nam, Gospodine.
 • Poradi pravednika koji oklijevaju, poradi grešnika koji se odupiru milosti, poradi nesretnih koji se nalaze u agoniji i poradi svih koji pate, oprosti nam, Gospodine.

Oprosti, Gospodine, i molim te milost za najpotrebnije Tvojega milosrđa. Neka se svjetlost Tvojih božanskih očiju nikada ne odijeli od mene; poveži s vratima tabernakula moje nepostojano srce, učini da tamo osjeća žar božanske ljubavi te neka se, imajući u vidu vlastite nezahvalnosti i pobune, očisti od svih tuga, neka plače krvave suze i živi umirući od ljubavi. Amen.

Čin sjedinjenja s noćnim klanjateljima

Božanski Isuse u Presvetom Oltarskom Sakramentu!

Sjedinjujući se s namjerama Tvojeg ljubljenog Srca, posredstvom Srca tvoje bezgrešne Majke, blaženog cvijeta iz Nazareta, nudim ti molitve, djela i poslove koje Ti ove noći nude svi oni koji su udruženi u noćno klanjanje. Neka moju mlakost nadomjesti Tvoj žar, neka Tvoje žrtve nadomjeste moje slabosti  i učini da na završetku mog života, kao što je ove noći moj posljednji pogled upućen prema Tebi, moja posljednja riječ i posljednji otkucaj srca budu za Tebe. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja