Budi dio naše mreže

Osma krunica Hrvata svega svijeta, jedan od predmolitelja je i kardinal Vinko Puljić

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića, u subotu, 4. travnja, započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Krunica će se moliti s početkom u 14 sati, po hrvatskom vremenu, za suzbijanje pandemije koronavirusa, za obnovu Zagreba, za svoj raseljeni narod te za obnovu naše vjere, u subotu, 23. svibnja.

/ mp

Krunicu koju koordinira pater Ike Mandurić se može pratiti OVDJE.

Detaljnije informacije o krunici potražite na Facebook stranici OVDJE.

Kardinal Vinko Puljić – Sarajevo, BiH

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik BK BiH rođen je 1945. u mjestu Priječani pokraj Banje Luke. Za svećenika Banjolučke biskupije zaređen 1970. Vrhbosanskim nadbiskupom imenovan je 1990., a 1991. godine Sveti Otac Ivan Pavao II. posvetio ga je u Rimu. Isti papa ga je 1994. imenovao kardinalom. Za svoj rad i neumorno zalaganje za jednakopravnost svih naroda i za zaustavljanje rata na ovim prostorima kardinal Puljić primio je više priznanja, među kojima svakako treba spomenuti počasni doktorat iz humanističkih znanosti što mu ga je 1995. godine dodijelilo državno sveučilište Grand Valley u Grand Rapidsu u američkoj državi Michigan, kao i počasni doktorat dodijeljen 2001. u gradu Arequipi (Peru) na katoličkom sveučilištu Santa Maria. Također je 2002. primio međunarodnu mirovnu nagradu “Perdonanza” – “Opraštanje” talijanskog grada L’Aquila.

Đuro Glogoški – Zagreb, Hrvatska

Umirovljeni pukovnik HV-a, jedan od predvodnika braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66 i predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata. Rođeni Osječanin Đuro Glogoški prije početka Domovinskoga rata živio je u obližnjem Ivanovcu. U rat se uključio kao pripadnik HOS-a, a kasnije postaje pripadnik 106. brigade HV-a gdje je raspoređen na minobacač, a poslije postaje i zapovjednik voda u topništvu 130. brigade, gdje je i ranjen gelerom koji ga je pogodio u vratnu kralježnicu i više nikada nije stao na svoje noge. Neumorno se bori za prava branitelja i dignitet Domovinskog rata.

Fra Ilija Mijatović – St. Pölten, Austrija

Rođen je u Kraljevoj Sutjesci 27. 10. 1966., za svećenika je zaređen 1993. u Zagrebu. Kao mladomisnik bio je na službi u HKM Beč četiri godine, potom osam godina u Čakovcu kao gvardijan, zatim šest godina u župi sv. Obitelji u Osijeku kao župnik, od 2011. je voditelj HKM St. Pölten, a od 2015. delegat za Austriju.

Vlč. Josip Levaković – Dublin, Irska

Svećenik je Đakovačko-osječke nadbiskupije, voditelj HKM Dublin i župni vikar u župi Haddington Road u Dublinu 4. Rodom je iz Rokovaca pored Vinkovaca. Filozofsko-teološki studij i formaciju za svećenika pohađao je u Đakovu. Zaređen je za svećenika 2012. godine. Na službi u Dublinu (nadbiskupija Dublin) je od studenoga 2016. godine. Hrvati u Irskoj su se počeli okupljati na mjesečnim misnim slavljima od sredine 2015. godine i to pod vodstvom o. Ljubomira Šimunovića, OFM, voditelja HKM u Londonu. Misija je utemeljena koncem 2016. godine. Obuhvaća zajednice u devet većih gradova Republike Irske. Točan broj redovitih članova HKM Dublin, pa i cijele zajednice na Irskom otoku nije poznat, no kreće se negdje oko tisuću i neprestano raste.

Fra Davor Dominović – Brisbane, Australija

Voditelj HKC-a Brisbane – iz Busovače, rođen 1982. Svečane zavjete je položio 28. veljače 2010. godine u Fojnici, a za svećenika zaređen 29. 6. 2010. Postao je voditelj HKC Brisbane i Gold Coast u Australiji, 2016. godine.

Obitelj Vrdoljak – Zagreb, Hrvatska

Ivica Vrdoljak je hrvatski ratni vojni invalid, rođen je u Zagrebu 1969., kad je još bio mladić u padu Kostajnice bio je zarobljen i odležao šest mjeseci u Glini. Supruga Marija rođena je 1971. u Posušju. Ono što obitelj Vrdoljak čini izuzetno posebnom je njihova brojnost. Ivica i Marija imaju 11-ero djece, a to su: Filip – 1993., (oženjen Doroteom), Petar – 1994., Anđela – 1995., Josip – 1997., Jakov – 1999., Eugen – 2001., Tomislav – 2004., Karolina – 2005., Gabrijela – 2007., Šimun – 2009. i Pavao – 2013.

[UPOZNAJMO NAŠE PREDMOLITELJE]

Krunicom koordinira p. Ike Mandurić

• Kardinal Vinko Puljić – Sarajevo, BiH
Nadbiskup…

Objavljuje Krunica Hrvata svega svijetaPetak, 22. svibnja 2020.

Ključne riječi:
krunica Hrvata svega svijeta

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja