Budi dio naše mreže

„Isuse, Ti si život!“ treća je u nizu knjiga svećenika dr. Josipa Šimunovića u kojoj nastavlja govoriti o ljepoti Božje riječi putem meditacija na evanđelja koje obuhvaćaju razdoblje od 24. do 34. tjedna za vrijeme kroz godinu.

/ dz

Na gotovo 140 stranica i opremljena živopisnim fotografijama knjiga donosi 66 meditacija koje prate kronologiju crkvene godine i poticaj su za čitanjem evanđeoskih tekstova kojima su nadahnuti.

Na Učiteljevo pitanje postavljeno Petru, a i svakom njegovom učeniku: „A što Ti kažeš tko sam ja?“, autor zadivljeno odgovara: „Isuse Ti si Život!“ Iz tog odgovora nastali su tekstovi koji pozivaju čitatelja, vjernika da odgovori na riječ Evanđelja, da kao i autor krene za Učiteljem. Autor Šimunović čini to jednostavnim i poticajnim mislima omogućujući preispitivanje užurbane svakodnevice kako bi u nju unio dašak božanskog. Pritom polazi od vlastitog iskustva susreta s Bogom i pretače ga u meditativne tekstove koji pružaju svjedočanstvo o iskustvu duboke vjere.

Na taj način ova knjiga postaje nezaobilazno štivo s poticajem na izgradnju zdravije nutrine čovjeka, a time i bolje sutrašnjice za svakoga.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja