Budi dio naše mreže

"Zato, kroz ovo milosno vrijeme iščekivanja i pripreme za dolazak malenog Isusa u svoje molitve stavimo srca svih svećenika koji unatoč svim nerazumijevanjima, naporima i poteškoćama i dalje neumorno i odvažno navještaju Riječ Božju i kao odabrani i pozvani ostaju vjerni svome pozivu", napisala je školska sestra franjevka Krista Kralja Mostarske provincije s. Ivana Klara Čuić na svojim društvenim mrežama.

/ im

Pitam jedno jutro djecu što oni misle što je to duhovna obnova. Kaže jedan dječak: „To bi značilo da letimo na Nebo.“ Drugi dodaje: „Ona će pomoći ljudima da budu sveti.“ I treći kaže: „Tamo će se moliti Bogu.“

Djeca su po tko zna koji put bila u pravu. Daje nam se prilika da spoznamo put prema Nebu. Put koji nam može pomoći da se posvetimo, da unesemo mir i radost u svoje srce i svoju obitelj. Put kojemu je potrebna molitva da bi mogli koračati i da bi tek tako ispunjeni mogli bližnjima darovati sebe i Onoga koji se nama darova. Ta, prazni ništa ne možemo dati. Nastaje samo propuh nerazumijevanja pored kojeg se lede žile i zbog kojega često druge nesvjesno povrijedimo.

Da bi se mogli do kraja ispuniti, osnažiti i primiti Isusa u svoje srce potreban nam je onaj koji se odazvao na poziv služenja – svećenik. Samo je on taj koji može donijeti Živog Krista i udijeliti nam blagoslov po svojim svećeničkim rukama.

Da bi se mogli do kraja ispuniti, osnažiti i primiti Isusa u svoje srce potreban nam je onaj koji se odazvao na poziv služenja – svećenik.

Boli činjenica da se sve češće svećenike promatra u svjetlu onoga što propagiraju mediji. Sve češće padamo u zamku zloga i mislimo kako nam oni nisu potrebni.

A, kad bi tražili sumnjam da bi na istim medijima pronašli neki pozitivan prilog o svećenicima koji žive svetim životom, svjedoče i navještaju Radosnu vijest i služe svome narodu. Ne pitamo se vjerojatno zašto!? Pa, kakva bi to ekskluzivna vijest bila i kako bi to privuklo gledatelje i čitatelje.

Ni svjesni nismo kolika je njihova uloga u našem životu. Našoj pripremi za Nebo. Ni svjesni nismo da smo preko svećeničkih ruku oprani od istočnog grijeha, da skidamo teret koji se svakodnevno nakuplja i dobivamo okrjepu na zemaljskom putovanju.

Ni svjesni nismo da smo preko svećeničkih ruku oprani od istočnog grijeha, da skidamo teret koji se svakodnevno nakuplja i dobivamo okrjepu na zemaljskom putovanju.

Primamo Tijelo i Krv Isusa Krista. Živi Bog koji dolazi i dariva nam se u posvećenim prilikama kruha i vina.

Pa, tko nam drugi može donijeti Isusa, osim svećenika??

Zato, kroz ovo milosno vrijeme iščekivanja i pripreme za dolazak malenog Isusa u svoje molitve stavimo srca svih svećenika koji unatoč svim nerazumijevanjima, naporima i poteškoćama i dalje neumorno i odvažno navještaju Riječ Božju i kao odabrani i pozvani ostaju vjerni svome pozivu. U Presveto Srce Isusovo koje trpi i krvari stavimo i Njegove službenike koji zbog nepouzdanja, nevjernosti i slabosti padaju pod teretom grijeha.

Pa, tko nam drugi može donijeti Isusa, osim svećenika??

Sv. Ivan Marija Vianney govori ovako: „O kako je svećenik velik!.. Kada bi to shvatio, umro bi…Bog ga sluša: on izgovori dvije riječi, a Naš Gospodin silazi s neba na njegov glas i zatvara se u malu hostiju…“

Sjeti se i ti Arškog župnika kad drugi put budeš govorio loše o onima koji ti donose Krista, Živog i potpunog. Molimo Isusa da nas sve promijeni u Sebe i učini sposobnima u svemu vršiti Njegovu svetu volju. Molimo ga da nam pomogne da zajedno letimo prema Nebu. I recimo mu hvala za dar svećeničkog reda i hvala za svakog svećenika koji je bio i jest dio tvog životnog puta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja