Budi dio naše mreže

Nemojte se sramiti svojih "nedostataka", a evo i razloga zašto!

Tugujete li ikada zbog svojih "nedostataka"? Imate li želju biti "savršeni" prema normama i smjernicama koje nam zadaju društvo i svijet? Znate li da u vašoj ranjivosti i nesavršenosti može procvasti cvijeće?

/ fe

Za ovu večer odlučili smo s vama podijeliti priču koja je proteklih mjeseci obišla društvene mreže, a u našoj redakciji ostavila osmijeh na licima kolega i suradnika. Poučnu priču pročitajte u nastavku.

U Kini je nosač vode imao dvije velike glinene posude za vodu koje su visjele na štapu kojeg je nosio na ramenima. Jedna je posuda bila oštećena, a druga je bila cijela. Iz oštećene posude voda je curila cijelim putem prema kući. Cijela posuda bila je ponosna svojim radom jer je u njoj nosač donosio kući mnogo više vode nego u oštećenoj, a oštećena se posuda zbog toga sramila. Jednog je dana oštećena posuda rekla svom nosaču: ”Sramim se jer ti ne mogu služiti onako kako bih željela.” Nosač joj odgovori: ”Jesi li primijetila da cvijeće cvate samo na tvojoj strani, ali ne i na strani cijele posude? To je zato sto sam znao za tvoj nedostatak i posijao sam cvijeće na tvojoj strani puta. Svaki si dan ti to cvijeće zalijevala. Već dvije godine berem to čudesno cvijeće koje mi donosi radost. Kada ti ne bi bila takva kakva jesi, to me cvijeće ne bi radovalo iz dana u dan.”

Ključne riječi:
dirljiva priča

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja