Budi dio naše mreže

Nemoj ostati na mjestu gdje ne prepoznaju tvoju vrijednost, onaj tko je zna taj će te i poštovati

Pročitajte poučnu priču o životnoj lekciji kojom je jedan otac na samrti podučio svoga sina što znači poznavati vlastitu vrijednost, a koju je na društvenim mrežama podijelio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat.

/ at

Otac je pred smrt rekao svom sinu: “Ovo je sat tvog pradjeda i star je više od 200 godina. Ali prije nego ti ga predam, idi kod urara u prvom selu i reci im da ga želiš prodati, te pogledaj kolika mu je cijena.” Sin je otišao, a potom se vratio svome ocu te rekao: “Urar daje 5$ jer je ovaj sat star.” Otac mu reče: “Idi u antikvarnicu! ” On ode, a potom se vrati, te reče svome ocu: “Nude 5.000$.” Otac mu reče: “Idi u muzej i tamo ponudi sat na prodaju.”

On ode, a potom se vrati ocu, te reče: “Doveli su stručnjaka koji je procijenio vrijednost ovog sata. Ponudili su mi 1.000.000$ za njega.” Tada otac reče: “Sinko moj, ovim sam te želio naučiti da samo pravo mjesto može autentično odrediti tvoju vrijednost. Zato, ne postavljaj sebe na pogrešno mjesto pa da se onda srdiš ako te ne cijene. Jer onaj tko zna tvoju vrijednost, taj će te i poštovati, te ne ostaj na mjestu koje ti ne dolikuje. ”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja