Budi dio naše mreže

Nedostaje radnika - evo kojih 15 zanimanja traži Kraljevstvo nebesko, Betlehemska poljana bb

Posla za radnike na Božjoj njivi uvijek ima. Svećenik Porečke i Pulske biskupije vlč. Darko Zgrablić, župnik župe sv. Vinka u Svetvinčentu sastavio je božićni oglasnik u kojem se traže različita zanimanja. Ovaj duhoviti oglasnik nosi u sebi duboku duhovnu poruku. Požurite s prijavama za radno mjesto!

/ dt

Traže se vodoinstalateri koji će na izvore Žive vode spojiti svoja srca, a onda jednako tako sigurnim i nepropusnim cijevima tu istu darovati svakom čovjeku… Traže se vodoinstalateri da bi mogli spojiti sve žedne s Izvorom, sve naše prljavštine s Onim koji ima doći da nas opere od svih naših nečistoća. Traže se vodoinstalateri koji se ne boje zakoračiti u blatnjave tunele ovoga svijeta i donijeti Vodu života svakom čovjeku… Zainteresirani neka se jave na adresu, «Rijeke Žive vode», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se električari koji će pomoći upaliti svjetlo tamo gdje je grijeh donio tamu, pomoći Bogu da prostruji svakom žicom ljudskog bića… Traže se električari koji će spretno spojiti i učiniti otvorenima sve utičnice koje nam Bog nudi, traže se oni koji će znati razlikovati ono što je «plus» od onoga što je «minus»… Traže se električari koji znaju kako zamijeniti sve pregorjele sklopke života i kako ukloniti svaku ukočenost naših otpornika, kako učiniti da se Božja snaga u nama poveća… Zainteresirani neka se jave na adresu: «On je svjetlo», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se dimnjačari koji će pomoći otvoriti sve čađave prolaze, kako bi otrovan zadah grijeha nestao u beskraju… Traže se dimnjačari koji su spremni ući u crninu života, s Bogom otkriti kako ljudska duša ne diše dobro… Traže se oni koji će skidati taloge vremena, sve zaboravljene ugarke životnih plamenova… Traže se dimnjačari koji će se popeti na krovove ovoga svijeta i otvoriti prolaze prema nebu… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Čisto srce», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se informatičari koji će tvrde diskove ljudskih srdaca učiniti otvorenima za sve što Bog želi utisnuti u njih. Traže se oni koji će biti operateri na serverima i prosljeđivati pravu informaciju Božje riječi do dubine ljudskih srdaca… Traže se informatičari koji će uređivati i učiniti što dostupnije baze podataka – sakramente. Zainteresirani neka se jave na adresu: «Radosna vijest», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se zidari koji će graditi bolji svijet, a rušiti sve zidove među ljudima, otvarati vrata i prozore, podizati mostove, spajati obale i zbližavati ljude… Traže se zidari koji će pod jedan krov skupiti obitelji, graditi u ljubavi… Traže se oni koji će sve naše cigle spajati u jedno… Traže se zidari da na dubokim i čvrstim temeljima, na stijeni, grade sigurnost, vjeru, podižu nadu… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Vi ste hram», betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se kuhari koji će svojom ljubavlju kvalitetno začiniti život, spravljati nove kombinacije vrlina, kreposti, talenata i života. Traže se kuhari koji će po najboljim receptima Vječnoga kuhara pripremati život za nebesku gozbu. Traže se kuhari koji će primljene plodove oplemeniti svojim umijećem i staviti na stol za svakog čovjeka, Božjom hranom hraniti gladne ljubavi. Zainteresirani neka se jave na adresu: «On je kruh», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se konobari koji će spremno i okretno stići do svakoga gladnog i žednog pravednosti, dati mu utjehu i mir Božje blizine. Traže se konobari koji će ispružiti ruku i Isusov umnoženi kruh i dvije ribice dati gladnima. Traže se ljudi s osmjehom na licu koji nije umjetan, nego je dar srca i radosti blizine drugoga. Traže se konobari koji znaju donijeti obilje do cilja, do onih koji ga traže i žele se hraniti nebeskim kruhom. Zainteresirani neka se jave na adresu: «Dajte im vi jesti», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se vozači koji će na autocesti života spretno i sigurno doći do cilja, spremni napustiti sigurnost luke, otisnuti se, uzeti upravljač i kormilo u ruke, zaorati nepreglednim kilometrima otvorene ceste, čitati znakove upozorenja, zabrane i obavijesti, slušati izvješća o stanju na cestama i svega se pridržavati kako bi sigurno i neozlijeđeno prešao životni put… Traže se vozači koji će gorivo za putovanje nadolijevati i nositi teret vrijednosti do cilja… Zainteresirani neka se jave na adresu: «On je put», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se pjevači koji će svoj glas darovati darivatelju glasa, pjevati o ljubavi, radosti, životu i Glasu… Traže se pjevači koji će u svojoj duši rađati najljepše melodije i note i već će pjesma biti dar. Traže se pjevači spremni darovati se pjesmi i stihu i nestati da budu pjesma i Pjevani važni… Traže se pjevači kojima će nebeski Porin biti jedini važan… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Zbor anđela», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se liječnici koji će brinuti za zdravlje duše i tijela, učiti se ljubavi prema potrebnima od Nebeskog liječnika… Traže se liječnici koji će s ljubavlju stavljati ruke na bolesne i liječiti ih sa srcem… Traže se liječnici kojima čovjek nije otpisani broj, već svatko važan, svatko bitan… Traže se liječnici koji će operirati svijet od tumora sebičnosti i upale oholosti… Traže se liječnici koji će presađivanjem ljubavi darivati krv života ovome svijetu. Zainteresirani neka se jave na adresu: «Zdravlje bolesnih», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se skladištari koji će spremiti u sigurnost svoga srca sva bogatstva što ih Bog želi čovjeku. Traže se skladištari koji znaju gdje su zaboravljena blaga, kako ih pronaći i kamo uputiti… Traže se skladištari koji nježno pohranjuju sve ono krhko, obnavljaju zalihe i obilje čuvaju svježim. Traže se skladištari koji otvaraju vrata za gladne i darivaju same, skladištari koji svoj vijek daruju Onome koji im je povjerio bogatstva… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Sretna sigurnost», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se učitelji koji će mudrost Neba darivati čovjeku, koji će učiti životu… Traže se učitelji koji će mladima darivati bogatstva koja vrijede, koji će učiti druge, a i sami cijeloga života učiti… Traže se učitelji koji će biti u školi Dobrog učitelja, otvarati knjigu svoga života i dopustiti mu da u nju piše svoju riječ… Traže se učitelji koji će razlikovati mudrost neba od mudrosti zemlje… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Poklon mudraca», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se stolari koji će tesati svoj život i oblikovati u najljepši lik… Traže se stolari koji će udahnuti oblik svome životu željen od stvaranja, darovan od Tvorca… Traže se stolari koji će drvu udahnuti nježnost i sjaj, svome životu dati mekoću… Traže se stolari koji će oblikovanom životu dopustiti da Bog udahne toplinu… Traže se stolari koji svoj život oblikuju u stol oko kojeg sjedaju svi što žele blizinu… Traže se stolari koji za svoj stol primaju Boga… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Ostani s nama», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se zavarivači koji će neraskidivo spajati odijeljeno, odvojeno, otuđeno, izgubljeno… Traže se zavarivači koji će toplinom žara unijeti život u hladnoću… Traže se zavarivači koji će čvrstoću Saveza s Bogom njegovati i biti neraskidivo povezani s Njim… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Ljubavlju vječnom ljubim te», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Traže se ribari koji će uranjati u dubine života i zahvatiti bogati ulov vječnosti na moru života… Traže se ribari koji će i na obroncima Betlehema ponad male štalice ubrati bogati ulov Svjetla sišlog s neba da bude dar čovjeku… Traže se ribari koji će svoje mreže i u Božićnoj noći napuniti ulovom života… Traže se ribari koji će biti i spremni ostaviti mreže zemlje, uzeti u ruke mreže neba i poći za Vječnim ribarom rođenim u ovoj božićnoj noći… Zainteresirani neka se jave na adresu: «Bacite mreže na drugu stranu», Betlehemska poljana bb, Kraljevstvo nebesko.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja