Budi dio naše mreže

Umjesto da provedete cijelu noć prevrćući se po krevetu, nadahnite se redovnicima i redovnicama diljem svijeta i iskoristite svoje vrijeme u dobre i svete svrhe.

/ im

Ponekad je noću teško zaspati iz bezbroj razloga: od tjeskobe zbog onoga što se događa u svijetu ili kod kuće, do fizičkih neugodnosti ili bolesti, prenosi Katolički tjednik.

Iako postoje načini da potražite liječničku pomoć ako je ovo redovit problem, u prilikama kada jednostavno niste u stanju zaspati, uvijek se možete okrenuti ovim biblijskim redcima: Ps 46,10; Ps 3,5-6; Mt 6,34; Ps 121,1-4; Izr 3,24, Kol 3,15 i/ili se pridružiti drugima u molitvi – ali iz udobnosti svog doma.

Dok je većina nas zauzeta nadajući se slatkim snovima, postoji niz redovnika diljem svijeta koji su budni noću i sudjeluju u liturgiji časova.

Samo na Athosu (Svetoj Gori) postoji 3 000 redovnika koji sudjeluju u ovoj noćnoj molitvi, a još tisuće diljem svijeta ostaju budni kako bi posvetili našu noć.

Ako pomislite na sve te redovnike i redovnice kontemplativnih redova udružene u molitvi i pratite ih dok mole za svijet, tada vaše vrijeme neće biti uzalud izgubljeno, a tko zna koliko moćne mogu biti ove združene molitve.

Samo da napomenemo: redovnici i redovnice ipak spavaju! Samostani slave liturgiju časova u različitim trenutcima noći. Neki bi mogli moliti u ponoć, dok bi drugi mogli moliti u 2:00 h ujutro. Dobra je vijest da će se, s obzirom na to kako svi živimo u različitim vremenskim zonama, bez sumnje negdje u svijetu naći redovnik ili redovnica koji će moliti kad budete budni, a poželjeli biste spavati.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja