Budi dio naše mreže

Sveci su inspiracija mnogima. Nasljedujemo ih u duhovnom životu, a nerijetko su inspiracija umjetnicima, pogotovo slikarima. Jedan takav slikar, "ubogi" kako se nazvao u molitvi Majci Tereziji, dolazi iz Davora i na svom Facebook profilu podijelio je svoje umjetničko djelo uz dirljivu molitvu upućenu ovoj svetici koja ga je inspirala, odnosno nadahnula.

/ bg

Jesam li dostojan gledati i još uvijek slikati tebe Majko?

Jesam li dovoljno dao: siromašnima, bolesnima, ubogima, gladnima…?

Jesam li dovoljno puta oprostio bratu, prijatelju…, “svojim bližnjima”?

Jesam li Majko dovoljno dobar i pravedan svojoj obitelji, poput Tebe koja si pomagala neznanim, gubavcima, siromasima…?

Jesam li Majko dostojan gledati Tebe?

Jesam li?

Snage mi daj jer ja sam samo jedan, mali ubogi slikar.

Drago

Majka Terezija / Foto: Drago Matošević

Ove riječi napisao je, kako sam za sebe kaže, ubogi slikar Drago Matošević iz Davora. Slobodno ga možemo uz slikara, zvati i pjesnikom. Divni stihovi ocrtavaju dušu onoga koji slika. I to ne bilo koga. Onu koja je mnogima uzor, ona koju mnogi žele slijediti, svjesni težine zadatka. Neki je doista i slijede uz poziv kojem se odazovu, neki to žarko žele, ali jednostavno ne mogu. A ovaj “ubogi” slikar to pokušava činiti slikajući svetu Majku Tereziju u želji da je slijedi u osobnom životu, svojoj svakodnevici. Obraća joj se slobodno i vrlo osobno, pitajući je je li dovoljno svet u onome što nastoji svakodnevno činiti, a to je biti bližnji svojoj obitelji, prijateljima, neznatnima i neznancima…

Na spomendan svete Majke Terezije, 5. rujna, Drago Matošević naslikao je ovu sveticu tehnikom ulje na platnu. Tog dana podijelio je i misao sv. Majke Terezije na svom Facebook profilu za koju malo tko ne zna: “Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari. Ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi.”

Donosimo i kratak video u kojem slikar dovršava ova lijepo djelo koje možete vidjeti i na Facebook profilu autora djela:

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja