Budi dio naše mreže

Molitva oboljelih od tumora sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću

Svjetski je dan bolesnika koji je 1992. godine ustanovio sv. papa Ivan Pavao II., ne bi li potaknuo sve ljude različitih vjeroispovijesti na promišljanje o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih. Kao datum je izabran 11. veljače, blagdan Gospe Lurdske. Naime, marijansko svetište u Lourdesu poznato je po brojnim čudesnim ozdravljenjima bolesnika koji ondje dolaze moliti.

/ hjb/IKA

Sv. Leopold Bogdan Mandić je na svetkovinu Bogojavljenja proglašen zaštitnikom oboljelih od tumora u Italiji. Uređeno je to dekretom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata koji je, nakon prikupljenih 70000 potpisa i na molbu Talijanske biskupske konferencije, potpisao prefekt Kongregacije kardinal Robert Sarah.

Tom je prigodom objavljena i molitva, odobrena od mjerodavnih crkvenih vlasti, koju vam od srca preporučamo:

MOLITVA BOLESNIKA:

O, dragi sv. Leopolde, uvijek si pomagao i tješio one koji su ti se utjecali u svojim duhovnim i materijalnim potrebama. Oživljen velikim povjerenjem, i ja se ti obraćam, tako bogatoj dobroti i velikodušnosti. U tvojem životu iskusio si nemir i teškoće življenja s tumorom: budi mi blizu. Poznaješ moju uznemirenost i strah: priteci mi u pomoć. Pomozi mojoj vjeri, ojačaj moju nadu i podaj mi milost suočiti se s patnjom i liječenjem mojeg zla da uspješno nadiđem ovu kušnju. Zagovaraj kod Oca kako bi moje srce pronašlo pravi mir i spokoj. Dopusti mi da prokušana srca mogu zahvaliti milosrdnom Bogu kojega si ti sâm nazivao Liječnikom i Lijekom.

Ubrzo nakon smrti sv. Leopolda, na njegovom su se grobu počela događati čudesna ozdravljenja, koja se događaju sve do danas.

Provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević je za HKM rekao da je izbor sv. Leopolda za zaštitnika oboljelih od tumora obradovao mnoge katolike u Hrvatskoj i diljem svijeta: “Znamo da je sv. Leopold bolovao od tumora jednjaka. On je od Boga pravi dar, moćni zagovornik koji će zagovarati sve koji pate od te ili sličnih bolesti. Veličina je u tome što mu se ljudi mogu utjecati, posebice u trenutku kad medicina zakaže i kada, ljudski gledano, više nema izlaza.”

Stepinac je rekao da će Bog po ovom čovjeku sićušnim rastom, ali duhovnim gorostasom, hrvatskome narodu učiniti velika djela.

Talijanska biskupska konferencija tražila je, i to je odobreno, da se sv. Leopolda proglasi zaštitnikom za područje Italije. No to ne znači da se tom svecu ne smije utjecati za pomoć i zagovor u Hrvatskoj. Svečeva moć proteže se na apsolutno sve koji mu se utječu te je fra Jure izrazio želju da se uputi molba Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, kako bi se dopuštenje s talijanskog područja protegnulo i na područje Republike Hrvatske.

Mi ćemo uložiti trud kako bi ta inicijativa zaživjela i na našem teritoriju, a nadamo se da će je podržati i naši biskupi. Ako se to i ne dogodi u skorije vrijeme, to ne znači da se bolesnici i vjernici iz Hrvatske ne smiju ili ne trebaju utjecati sv. Leopoldu za pomoć i zagovor kod Gospodina”, zaključuje fra Jure Šarčević.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja