Budi dio naše mreže

MOLITVA Ivana Pavla II. Gospi od Suza

Blagdan Gospe od Suza slavi se u ponedjeljak, 31. kolovoza, a Marijini štovatelji hodočaste u svetište Gospe od Suza u Pleternici. Središnje hodočasničko euharistijsko slavlje u 19 sati prigodom 65. obljetnice štovanja Gospe od Suza u Pleternici predvodi dijecezanski biskup Antun Škvorčević. Na završetku misnog slavlja uslijedit će procesija s likom Gospe od Suza. Tom prigodom donosimo molitvu Gospi od Suza pape Ivana Pavla II.

/ dt

Utemeljenjem Požeške biskupije 1997. godine i zauzimanjem biskupa dr. Antuna Škvorčevića hodočašće Gospi od Suza u Pleternici dobilo je novo značenje. Godine 2005. proslavlja se 50. obljetnica štovanja Gospe od Suza. Župu posjećuje Nadbiskup Siracuse mons. Giuseppe Costanzo 26. kolovoza 2005. i donosi dio originalnih moći Siracuske Gospe koje trajno ostaju u vlasništvu Pleterničkog svetišta.

Kao jedno od najljepših iskustva u emisiji HKR-a “Aktualno” tamošnji župnik vlč. Antun Čorković istaknuo je 2005. godinu, kada je Pleternica proglašena svetištem. No, kako je naglasio, pobožnost se prema Gospi od suza prenosi već generacijama, koji svoju djecu od rođenja vode u naručju Gospi od suza kako bi joj se utjecali. “Ljudi donose svoje nevolje, poteškoće, svoje boli, svoje rane, a nema nijednog čovjeka koji to nema. Nema nijedne obitelji koja nije pogođena bilo kojom nevoljom”, rekao je vlč. Čorković.

Foto: Požeška biskupija

Papa Ivan Pavao II. je prigodom posvete svetišta Gospe od Suza u Siracusi 6. studenog 1994. g rekao: „To su suze boli radi onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve, molitve majke koja daje snagu svakoj drugoj molitvi, to su suze nade koje otapaju tvrdoću srdaca!“

Donosimo molitvu svetoga pape Ivana Pavla II. Gospi od Suza.

Molitva Gospi od Suza

Gospo od Suza!
Majčinskom dobrotom pogledaj boli svijeta.

Obriši suze svima onima koji trpe,
zaboravljenima, očajnima, žrtvama
svakovrsnog nasilja.

Daj nam svima suze kajanja i
novog života, da nam one otvore
srca za preporoditeljski dar Božje ljubavi.

Daj nam svima suze radosnice
zbog velike nježnosti tvoga Srca.
Po Kristu, Gospodinu našemu.
Amen

Ključne riječi:
molitva gospi od suza Pleternica

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja