Budi dio naše mreže

Molite zagovor ovih devet svetaca tijekom trudnoće!

Za strpljenje i zaštitu na vašem putu do majčinstva oslonite se na ove moćne posrednike!

/ hk

Trudnoća je prekrasno vrijeme u životu žene u kojem se susreće s brojnim izazovima: prihvaćanjem promjena na svome tijelu, ali i prihvaćanjem zadivljujuće stvarnosti novoga života koji raste u njoj.

Iako je to sve uzbudljivo, rođenje djeteta ženama također pruža izvrsnu priliku za razvoj i produbljivanje duhovnoga života. Jedan od načina na koji žena može duhovno rasti u trudnoći je kroz povezivanje sa svecima. Oni mogu pomoći trudnicama u različitim potrebama, ali i pružiti utjehu u tjeskobnim trenucima, piše Aleteia.

Ako ste u slatkom iščekivanju svoga djeteta, upoznajte se s ovih devet svetaca – po jedan za svaki mjesec trudnoće – koji vam mogu pomoći u nošenju s radostima i izazovima trudnoće.

1. mjesec – Blažena Djevica Marija

Vjerojatno ste u potpunosti nesvjesni da novi život raste u vama, no čak i ako jeste – potrebna vam je posebna zaštita. Molite Majku svih majki za njezinu ljubav, zaštitu i podršku dok započinjete svoj put prema majčinstvu.

2. mjesec – sv. Josip

U ovome ćete mjesecu vjerojatno saznati da ste trudni. To je trenutak nade za novi život koji raste u vama, ali i za vašu obitelj koja će se ubrzo proširiti. Iako možda već imate sveca zaštitnika svoga doma, možete se osloniti na Isusovog zemaljskog oca – sv. Josipa. Molite ga da zaštiti svakog člana vaše obitelj, a osobito novog tatu koji započinje odgovoran i radostan put prema očinstvu.

3. mjesec – sv. Terezija iz Lisieuxa

Prvo tromjesečje može biti jako iscrpljujuće. U danima kada zbog iscrpljenosti padate s nogu, oslonite se na ljubljeni Isusov cvjetić – sv. Malu Tereziju – koja je i sama često znala zaspati u kapelici tijekom molitve.

4. mjesec – sv. Franjo Asiški

Iako ovaj omiljeni svetac nije usko vezan uz trudnoću, on oživljava duh zahvalnosti kojeg je imao u patnjama stigmi i sljepoće pred kraj života. No, on je i u tim trenucima slavio i hvalio Gospodina! Nakon što prođe prvih 12 tjedana, a s vašom je trudnoćom sve u redu, željet ćete zahvaliti za čudo života koje raste u vama.

5. mjesec – sv. Ivana Beretta Molla

Dok odlazite na razne preglede, možda ćete biti zabrinuti za zdravlje vašeg djetešca. Utječite se talijanskoj svetici, supruzi i majci, koja je unatoč preporukama liječnika odlučila zadržati rizičnu trudnoću. Umrla je tjedan dana nakon poroda. Molite sv. Ivanu da zaštiti vas i vaše nerođeno dijete.

6. mjesec – sv. Dimfna

Kako mjeseci prolaze, možda ćete u nekim trenucima osjećati strah za svoje nerođeno dijete i sebe. Molite za moćan zagovor ove irske svetice iz 7. stoljeća koja je poznata pomoćnica osobama s mentalnim poremećajima. Ona će vam zasigurno pomoći da se saberete i usredotočite na posljednje tromjesečje.

7. mjesec – vaš anđeo čuvar

Kada se počnu buditi vaši majčinski instinkti, bit ćete jako zaposleni pripremajući se za dolazak vašeg djetešca. Iako je to jako uzbudljivo, morat ćete donositi i neke razborite odluke prilikom kupovine. Molite svoga anđela čuvara da vas zaštiti u svakom trenutku vašega života pa tako i tijekom donošenja nepromišljenih odluka prilikom kupovine.

8. mjesec – sv. Monika

Žene često postanu jako nestrpljive u posljednjim mjesecima trudnoće. Obratite se u molitvi majci sv. Augustina, koja je pokazala nevjerojatno strpljenje prema svome djetetu i koja je izvrstan primjer ustrajnosti u teškoćama. Sv. Moniki možete se utjecati i poslije kada vaše dijete bude raslo.

9. mjesec – sv. Gerard Majella

Vrijeme pred porod može biti stresno. Žene se često boje nepoznatoga i strahuju hoće li njihovo dijete sigurno stići na ovaj svijet. Jedna je majka, čiji je život bio u opasnosti, tijekom trudova na svoj trbuh stavila rupčić ovog sveca iz 18. stoljeća i poslije porodila zdravo dijete.

Ključne riječi:
majčinstvo Trudnoća

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja