Budi dio naše mreže

"Sada mu mogu donijeti čašu utjehe, ako me ti pošalješ, Gospodine. Pošalji me i cijeloj ću mu obitelji posvjedočiti o vječnoj ljubavi u Očevu krilu, o Mojsiju i svim Prorocima koji donose obraćenje, najavljuju beskrajno, božansko milosrđe."

/ fe

Isusovac Niko Bilić profesor je na zagrebačkom Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Na mrežnoj stranici amdg.eu bilježi proces cjeloživotnog učenja kroz duhovnost, teologiju, predavanja, molitve, knjige, znanstvene članke, stručne radove i suradnju s mnogim zajednicama te fakultetima.

Sada neka otkrije da i sitni ostaci postaju obilje ako tvoju riječ posluša

Uz današnje evanđelje (Lk 16, 19-31), na kraju dana izmolite molitvu sa siromahom Lazarom kad je čekao mrvice s bogataševa stola – kako ju je napisao p. Bilić.

Bože moj, ti jedini do kraja poznaješ ovu žestoku glad koja mi u utrobi gori. Živo žudim da bar mrvice s bogatoga stola dođu do mene. Bolest me shrvala, tijelo mi izjedaju gnojni čirevi. I nitko ne zna više kako sam ovamo dospio. Nitko ne mari.

Ali sada te molim, Gospodine, za ovoga bezimenog bogataša. Jer sada mu je čas da promisli koliko mu grimiz, tanani lan i sjajna gozba iz dana u dan ništa neće vrijediti kada mu tijelo polože u podzemlje, u mjesto muka i pakleni oganj. Sada neka se sjeti svoje braće. Sada neka otkrije da i sitni ostaci postaju obilje ako tvoju riječ posluša. Pokreni mu srce da sada prijeđe prag i pronađe me. Poslije će biti kasno.

Sada mu mogu donijeti čašu utjehe, ako me ti pošalješ, Gospodine. Pošalji me i cijeloj ću mu obitelji posvjedočiti o vječnoj ljubavi u Očevu krilu, o Mojsiju i svim Prorocima koji donose obraćenje, najavljuju beskrajno, božansko milosrđe. Sada mogu otvoriti srce i reći: ja sam tvoj brat za cijelu vječnost. Amen.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja