Budi dio naše mreže

Župnik u Remetama, o. Antonio Mario Čirko na svojim je društvenim mrežama podijelio kratke misli o radosti u kojima poručuje da smo kao kršćani pozvani biti radosni, što ne znači da trebamo glumiti sreću, već da smo pozvani izdignuti se iznad životnih okolnosti i zadržati radost. U nastavku prenosimo misli oca Čirka.

/ md

U 1 poslanici Solunjanima (5, 16) čitamo: „Uvijek se radujte!“ To nije radost koja cirkusira! Ne! To je radost koja nam govori da Bog ima zadnju riječ, da i tamo gdje su križevi, tragedije da Bog sve izvodi na dobro. Nekada kada ljudi sa mnom razgovaraju kako je Bog mogao nešto dopustiti, ili kako je tako jedan život umro ili zašto se ova dobra osoba razboljela… Ja kažem, da ne znam odgovor.

Bog zna sve, a ja ne moram sve razumjeti, ali mogu vjerovati i to svjedočiti.

Tajnu smrti, patnje nikada je nećemo moći razumjeti, ali ono što znam da je moj Bog onaj koji je dio moga života bio jučer i odavno. I ako sam se u njega toliko uvjerio situacijama njegove ljubavi, snage i svega ostaloga, onda je to Bog koji je i sada i zauvijek. Bog zna sve, a ja ne moram sve razumjeti, ali mogu vjerovati i to svjedočiti.

A zapravo ovdje se radi o Bogu koji ponizno silazi na oltar za mene, tebe. Kako tada ne biti radostan.

Kršćanin je pozvan biti radostan. To je Božja zapovijed. Često puta zna se dogoditi da smo na Misi nekako smrknuti, kao da se nije ništa na njoj dogodilo, kao da smo bili na nekom sprovodu. A zapravo ovdje se radi o Bogu koji ponizno silazi na oltar za mene, tebe. Kako tada ne biti radostan. To ispunja naš život mirom.

Kako ne biti radostan kada dolazimo na ispovijed i sve naše padove ispovjedimo i dobijemo odrješenje. Ta svijest da mi je Bog oprostio budi u vjerniku radost. Također, i kada smo u nevoljama i kušnjama sjetimo se da Bog očekuje da se i tada radujemo: „Jer smokvino drvo neće više cvasti, niti će na lozi biti ploda, maslina će uskratiti rod, polja neće donijeti hrane, ovaca će nestati iz tora, u oborima neće biti ni goveda. Ali ja ću se radovati u Jahvi i kliktat ću u Bogu, svojemu Spasitelju“ (Hab 3,17-18).

A Božja radost nudi nam se da bude neprestano prisutna u nama 24 sata.

Đavao želi uništiti istinsku radost. On daje lažno radovanje u nekim materijalnim prolaznim stvarima ili situacijama. No, poslije ostavlja gorčinu u ustima. A Božja radost nudi nam se da bude neprestano prisutna u nama 24 sata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja