Budi dio naše mreže

Korist ili ljubav?

S jedne strane svijet viče „pobrini se za sebe“, s druge strane Bog po primjeru Krista Raspetoga poziva „daruj sebe“ i „živi za druge“.

/ dt

Reče Isus: “A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca – Duh Istine koji od Oca izlazi – on će svjedočiti za mene. To sam vam govorio da se ne sablaznite. Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu. A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene. Govorio sam vam ovo da se, kada dođe vrijeme, sjetite da sam vam rekao.”
Iv 15,26-16,4a

Život uvijek u sebi nosi i krizne trenutke u kojima se mnogo toga ruši ili biva poljuljano, izazvano na buđenje i preispitivanje.

Ne ide uvijek sve onako kako je planirano. Svijet se buni protiv onoga što je Božje.

Svijet treba ljubav, ali nije spreman živjeti logiku ljubavi.

Zato nam je potrebna snaga Branitelja koji će nam svjedočiti i biti doista naša zaštita i naša snaga.

Ne bojte se kada vas budu odbacivali, čak i u Božje ime, zato jer ste Isusovi.

Ugroženost života stavlja na kušnju temeljne postavke života, izaziva na preispitivanje svih vrijednosti života.

Mučenici su u tom preispitivanju odabrali vrijednost ljubavi i vrijednost istine, vrijednost Krista Uskrsloga iznad vrijednosti vlastitog života. Onaj koji nije upoznao te vrijednosti, to ne može razumjeti, vrijednost života, vlastite i trenutne koristi bit će uvijek iznad svega.

S jedne strane svijet viče „pobrini se za sebe“, s druge strane Bog po primjeru Krista Raspetoga poziva „daruj sebe“ i „živi za druge“.

Iako živimo u svijetu, pozvani smo na izbor: odabir logike svoga života. Korist ili ljubav? Hoću li iskoristiti ljubav ili će ljubav biti moja najveća korist?

Duh Branitelj, koji uvijek iznova dolazi i ostaje uz nas u svijetu, daje čovjeku tu snagu da izgara poput svijeće i da svijetli darujući svoj plamen i svjetlo ljubavi.

Tekst je izvadak iz knjige Kap za dobar dan – meditacije, autora vlč. Darka Zgrablića. Vlč. Zgrablić svećenik je Porečke i Pulske biskupije. Vodi duhovne vježbe i obnove te se duhovnim prilozima redovito javlja u više radiopostaja. Dugi niz godina redoviti je suradnik u duhovnom programu Radio Istre u komentarima dnevnih i nedjeljnih evanđelja u emisijama “Susret s Izvorom” i “Kap za dobar dan”. Snimljene tekstove objavljuje na svom Youtube kanalu te kanalu Zrno Riječi. Jedan je od urednika i voditelja emisije “Razlog nade” Laudato televizije. Župnik je u Župi sv. Vinka u Svetvinčentu, rodnoj župi bl. Miroslava Bulešića.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja