Budi dio naše mreže

Korisnici pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu od četvrtka, 23. kolovoza ljetuju na otoku Cresu u samostanu sv. Frane.

/ dp

Njih 35, u pravoj duhovnoj oazi drevnoga franjevačkog samostana ondje boravi tjedan dana u sklopu organiziranog duhovno-rekreativnog programa, istaknuo je na Facebooku voditelj franjevačke pučke kuhinje fra Vladimir Vidović.

“Ovakvi susreti zauzimaju posebno mjesto u mome srcu jer otvaraju jednu novu perspektivu i drugačiji pogled na život, smisao i usmjeravaju na nešto puno više. Nije ovo tek ljetovanje. Ovo je nešto sasvim drugačije”, istaknuo je fra Vladimir.

Foto: fra Vladimir Vidović

U objavi na Facebooku podsjetio je na Kristove riječi: “Dođite svi vi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti” pa naglasio da smo svi mi “braća i sestre jednog nebeskog Oca potrebni ljubavi, milosrđa i čovječnosti”.

Osjećamo se najljepše u društvu s našom nebeskom majkom Marijom.

“Prvi smo puta ljetovanje na Cresu za korisnike pučke kuhinje organizirali 2019. Ove godine ponovili smo tu inicijativu, a koju prije nismo mogli realizirati zbog pandemijskih okolnosti. Svi koje smo poveli na ljetovanje presretni su što mogu barem na tjedan dana mogu zaboraviti na egzistencijalne probleme koji ih svakodnevno muče”, rekao je fra Vladimir.

Foto: fra Vladimir Vidović

Svakodnevno slave misu, a naravno, imaju prostora i za kupanje kako bi odahnuli od ekstremnih ljetnih vrućina. U večernjim satima organiziraju prigodnu katehezu ili pobožnost, rekao je fra Vladimir.

“Osjećamo se najljepše u društvu s našom nebeskom majkom Marijom. Na Cresu ima jedan prekrasan vrt posvećen upravo Bezgrešnoj gdje njoj u čast molimo krunicu”, kazao je fra Vladimir.

Neki od njih su su po prvi puta u 70 godina na moru, a bili su posebno uzbuđeni zbog putovanja trajektom.

Kuharica Snježana Beri u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu volontira već petu godinu zaredom, a na otoku Cresu je s korisnicima pučke kuhinje ljetuje po drugi put.

“Za korisnike pučke kuhinje pripremam obroke u društvu kolegice Željke i Smilje. Neki od njih su su po prvi puta u 70 godina na moru, a bili su posebno uzbuđeni zbog putovanja trajektom”, istaknula je Beri za Hrvatsku katoličku mrežu.

Foto: fra Vladimir Vidović

“Na Cresu sam prvi puta. Dragi su mi ljudi s kojima ljetujem. Volim ih sve. Svima nam je ugodno boraviti ovdje”, istaknuo je Boris Skorin koji redovito dolazi u pučku kuhinju franjevaca konventualaca na Svetom Duhu.

Ivka Krajačić pučku kuhinju koristi godinu dana, a prije toga, kazala nam je, nije ni znala za nju. “Dolazak na Sveti Duh puno mi znači, a na Cres sam došla zbog molitve i kupanja”, rekla je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja