Budi dio naše mreže

Pastor i evanđelist Greg Laurie na Twitteru objavio je snažan video-isječak iz intervja koji je 2006. godine dao Kobe Bryant, jedan od najslavnijih i uspješnih košarkaša svih vremena. Bryant je u siječnju ove godine poginuo u nesreći zajedno sa svojom trinaestogodišnjom kćeri i još sedmero putnika. Iako je kroz život postigao mnoga sportska postignuća, doživio mnoge uspone u karijeri, za njega je njegova katolička vjera bila izvor snage u životnim padovima.

/ mp

Podsjetimo, 2003. godine Bryant je bio optužen za silovanje žene u hotelskoj sobi dok je bio u Coloradu zbog operacije koljena. Iako je priznao preljub, odbacio je optužbe za silovanje. Bryant je oslobođen optužbi, a sa ženom koja ga je tužila nagodio se izvan suda. Obratio se javnosti priopćenjem u kojemu je izrazio žaljenje zbog preljuba te se ispričao ženi s kojom je spavao i njenoj obitelji. Međutim, njegova supruga Vanessa, s kojom se vjenčao dvije godine prije toga, 2011. je zatražila razvod, a mnogi sponzori raskinuli su ugovore s njim. Ugled mu je bio uništen.

Donosimo video-isječak koji se ne odnosi na određenu situaciju, javlja ChurchPop.

U tvitu je Laurie napisao: “Kobe Bryant u intervjuu iz 2006.: ‘Sve do trenutka kada morate podići križ koji više ne možete nositi, On ga uzme za vas i nosi vas i križ, onda znate sigurno.'”

Donosimo prijevod razgovora iz video-isječka:

Voditelj je pitao: “Što se naučili iz tog iskustva? Kroz ono što ste prošli?”

Bryant je odgovorio: “Bog je velik!”

Voditelj je upitao: “Je li to toliko jednostavno?”

Sliježući ramenima Bryant je poručio: “Bog je velik. Nema ničeg jednostavnijeg od toga, brate.”

Voditelj je ponovno upitao: “Jeste li to znali? Odnosno, svi to znaju, ali na način koji znate sada – jeste li bili toga svjesni prije tog određenog slučaja?”

Bryant je objasnio: “Možete znati sve što želite, ali sve do trenutka kada morate podići križ koji više ne možete nositi, On ga uzme za vas i nosi vas i križ, onda znate sigurno.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja