Budi dio naše mreže

Sveti Ivan Pavao II. vjerovao je da će naši napori na širenju Evanđelja imati koristi od predanja Srcu Isusovu.

/ dz

Sveti Ivan Pavao II. vjerovao je da će naši napori na širenju Evanđelja imati koristi od predanja Srcu Isusovu, piše Aleteia.
Često ćemo pokušati širiti Evanđelje Isusa Krista, ali biti obeshrabreni svojim rezultatima. Ovo nas iskustvo može razuvjeriti i poljuljati hrabrost za evangelizaciju. Za svetog Ivana Pavla II. Središnji ključ evangelizacije koji nam možda nedostaje je pobožnost Srcu Isusovu.

O ovoj temi piše u svom Pismu o stotoj obljetnici posvete ljudske rase božanskom srcu Isusovu.

Suočavajući se s izazovom nove evangelizacije, kršćanin koji gleda na Kristovo srce i posvećuje mu sebe, kao i svoju braću i sestre, Gospodaru vremena i povijesti, ponovno otkriva da je nositelj svog svjetla. Potaknut ovim duhom služenja, surađuje na otvaranju svim ljudskim bićima da budu podignuti do vlastite osobne punine. „Iz Kristova Srca čovjekovo srce uči spoznati istinsko i jedinstveno značenje svog života i svoje sudbine, razumjeti vrijednost autentičnog kršćanskog života, čuvati se od određenih izopačenosti ljudskog srca i ujediniti sinovsku ljubav prema Bogu s ljubavlju prema bližnjemu ”

Konkretno, vjerovao je da ova pobožnost može čovječanstvu pomoći da shvati dubinu Božje ljubavi.

Često sam pozivao vjernike da ustraju u praksi ove pobožnosti, koja „sadrži poruku koja u naše dane ima izvanrednu pravovremenost“, jer „beskrajno proljeće života, dajući nadu svakoj osobi, poteklo je upravo iz Srca Božjeg Sina, koji je umro na Križu. Iz Kristova Srca raspetoga je rođeno novo čovječanstvo otkupljeno od grijeha. [Čovječanstvu] treba Kristovo Srce da bi spoznalo Boga i da bi spoznalo samoga sebe; potreban mu je za izgradnju civilizacije ljubavi. ”

Kad gledamo Isusa i njegovo Presveto Srce, svjedočimo ljubavi koju on ima prema svima nama, ljubavi koja bi nas trebala prožeti i poticati da volimo druge.

Ljubav prema Dobrom pastiru daje nam nadahnuće koje nam treba da budemo evangelizatori Božje ljubavi.

Svaka osoba treba biti predanija molitvi Gospodara žetve (usp. Mt 9,38) kako bi Crkvi dodijelila “pastire po svom srcu” (Jer 3,15) koji će, zaljubljeni u Krista dobrog pastira, ugledati svoja srca na Njegovom i biti spremni izaći na svjetske autoceste i svima objaviti da je on Put, Istina i Život.

Ako želite biti učinkovitiji evanđelist Evanđelja, pogledajte Isusovo srce i naučite od njega kako voljeti druge.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja