Budi dio naše mreže

Kada kršćanin postane svjedokom, vjera prima prave temelje i više ne traži dokaze, nego u nadi hodi k svome cilju koji je susret s Bogom u vječnosti.

/ im

Pitanje koje je stiglo u redakciju Radiopostaje Mir Međugorje glasi: “Kako znati da je moja vjera prava ako postoji toliko drugih religija?”, a odgovor u emisji ‘Pitajte svećenika’ dao je fra Nikola Jurišić, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije trenutno na službi župnog vikara u Tomislavgradu. U nastavku pročtajte njegov odgovor.

Na početku emisije fra Jurišić je istaknuo: ”vjera isključuje bilo kakvu sigurnost ili znanje”.

Mi vjerujemo u nadi da je Put Isusa Krista kojeg slijedimo Istina koja nam pomaže zadobiti Život vječni

”Mi, recimo to tako, ne vjerujemo da dva više dva daje četiri, mi to znamo. Isto tako nemamo niti jedan dokaz Isusova uskrsnuća. Sve što imamo jesu svjedočanstva ljudi koji su Ga vidjeli živog nakon Velikog Petka. Niti jedan dokaz niti jednog čuda iz Biblije također ne posjedujemo, ali vjerujemo da su se dogodila. Tako je krivo upitati kako znati da je moja vjera prava. Mi vjerujemo u nadi da je Put Isusa Krista kojeg slijedimo Istina koja nam pomaže zadobiti Život vječni”, kazao je fra Nikola naglašavajući kako je ”na Drugom vatikanskom saboru Crkva raspravljala i o odnosu s drugim religijama, poštujući njihove različitosti, ali iznad svega ono što ima istinitog i svetog u svakoj od njih”.

Kada kršćanin postane svjedokom, vjera prima prave temelje i više ne traži dokaze, nego u nadi hodi k svome cilju koji je susret s Bogom u vječnosti

”Tako je progovorila o odnosu s nekršćanskim religijama, sa Židovima i islamom. I dalje, ne prestaje vršiti zadaću naviještanja Isusa Krista koji je za nas jedini Put, Istina i Život.

Najveću sigurnost, ako se ona uopće u vjeri može imati, nam može dati osobni susret s Isusom Kristom u molitvi, kroz iskustvo susreta sa živim Bogom putem milosti, sakramenata i slično. Kada kršćanin postane svjedokom, vjera prima prave temelje i više ne traži dokaze, nego u nadi hodi k svome cilju koji je susret s Bogom u vječnosti”, kazao je fra Nikola Jurišić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja