Budi dio naše mreže

Jedan od najučinkovitijih načina približavanja Srcu Isusovu je kroz Marijino Srce.

/ mp

Crkva slavi blagdan Presvetog Srca Isusova i odmah nakon toga Prečisto Srce Marijino.

Papa Benedikt XVI. više je o tome rekao 2005. godine na blagdan Prečistog Srca Marijinog:

„Srce koje nalikuje Kristovu više nego bilo koje drugo, bez sumnje je Marijino srce, njegova Prečista Majka, i upravo ih zato liturgija drži zajedno za našu čast.”

Nadalje, sveti Ljudevit Montfortski objasnio je u svojoj knjizi “Istinska pobožnost Mariji” da se molitve Mariji odmah prenose na Isusa.

“U njoj odjekuje Bog, ona govori i ponavlja samo Boga. Ako kažete ‘Marija’, ona kaže ‘Bog.’ Kad je sveta Elizabeta pohvalila Mariju nazvavši ju blagoslovljenom jer je vjerovala, Marija, vjerni odjek Božji, odgovorila je: ‘Moja duša slavi Gospoda.’ Ono što je Marija radila toga dana, čini i svaki dan. Kad je hvalimo, kad je volimo i častimo, kad joj bilo što predstavljamo, tada je Bog hvaljen, poštovan i voljen i prima naš dar preko Marije i u Mariji.”

Kako donosi portal Aleteia, Marijino Srce toliko je jedinstvo sa Srcem Isusovim da se jedno ne može odijeliti od drugog. 

Ako želite produbiti našu ljubav prema Bogu, idite prvo k Mariji i ona će vas voditi najsigurnijim putem do Srca njezinog Sina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja