Budi dio naše mreže

Bio u vezi ili ne, uvijek postoje načini kako donositi radost i ljubav ljudima oko sebe!

/ ps

Bračni par Angel je napravio video u kojem predlažu kako bi kao katolici mogli slaviti Valentinovo. Bio u vezi ili ne, evo tri načina kako možete širiti ljubav za Valentinovo, po uzoru na sveca koji je žrtvovao svoj život radi ljubavi, za samog Krista.

1. Možete okupiti svoje najmilije

Možete okupiti svoje prijatelje i počastiti ih nekim finim jelom, pogledati zajedno neki film…

”Mi volimo kao bračni par pozvati doma puno svojih prijatelja, pogotovo oni koji još nisu u vezi i dati im priliku da se upoznaju i provodimo večer igrajući društvene igre”, rekla je Jackie Angel.

2. Služi!

Umjesto da se usredotočimo na sebe i svoje potrebe, pretočimo našu ljubav u konkretna djela. Možemo služiti siromasima, donirati odjeću ili nešto što nam donosi radost. Papa Ivan Pavao II., prije nego što je postao papa je rekao: ”možeš pronaći sebe tek kada daruješ sebe”.

”Svi smo pozvani darivati sebe, bez obzira na poziv”, podsjetila je Jackie Angel. Dobro je maknuti fokus sa sebe i svojih problema i usredotočiti se na potrebite u svojoj okolini i donijeti im radost.

3. Dovedi svog dečka/curu Isusu

”Čak i ako nemaš dečka ili curu, znaj da je Isus tvoj Ljubljeni!”, kazala je Jackie. Odi na klanjanje, na misu, jer samo Gospodin može ispuniti naše najdublje čežnje. Prije bilo kakve zajedničke aktivnosti, ne postoji bolji način zahvaljivanja od toga da sa svojim dragim ili dragom provedeš vrijeme u molitvi.

”Upoznajte i sv. Valentina!”, poručio je Bobby Angel. Treba zahvaliti Bogu na samom daru ljubavi, one ljubavi koja umire sebi, koja služi.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja