Budi dio naše mreže

Blažena Djevica Marija iz prve ruke poznaje bol i patnju koju mnogi doživljavaju.

/ mp

Bol, patnju i iskušenje teško je podnijeti kad ste sami i izolirani. Kao ljudi trebamo druge da nam pomognu nositi teške terete života. Jedna osoba koja je uvijek tu za nas je Djevica Marija. Možda fizički nije tu uz nas, ali njezina duhovnu prisutnost tješi nas u vremenima nevolje, donosi Aleteia.

Sveti Alfonz Marija Liguori u svojoj knjizi “Slava Marijina” piše o oslanjanju na Djevicu Mariju kad nam je najteže.

“Kad nas naši križevi teško pritisnu, pribjegnimo Mariji koju Crkva naziva Utješiteljicom ranjenih i sveti Ivan Damaščanski koji liječi sve tuge srca.”

Mnogo je pretrpjela tijekom svog kratkog boravka na zemlji, boli koju je bilo teško podnijeti. Kao što joj je prorok Simeon navijestio, “a i tebi će samoj mač probosti dušu – da se razotkriju namisli mnogih srdaca!” (Luka 2, 35).

Njezino se srce otvorilo zbog boli koju je proživjela, a sada zagovara i tješi sve one koji joj dolaze. Sveti Alfons zaključuje svoju meditaciju kratkom molitvom Djevici Mariji, moleći je za pomoć u podnošenju bilo kojeg križa.

“Ah, moja preslatka Gospo, ti koja si nevina patila s toliko strpljenja. Majko moja, sada molim tvoju naklonost da me ne izbaviš od križa, već da ga podnesem s strpljenjem. Zbog Isusove ljubavi molim da zadobijem ovu milost za mene od Boga.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja