Budi dio naše mreže

„Vidjeti mog oca kako raste u svom odnosu s Gospodinom doista je utjecalo na mene vlastitom željom da slijedim Krista. Gledajući njegovu hrabrost da prepozna vlastiti poziv i slijedi Božji plan u svom životu, dalo mi je snagu i hrabrost da budem otvoren prema istoj stvari u svom životu ... Igrao je vrlo važnu ulogu, znao to ili ne u to vrijeme". U nastavku donosimo svjedočanstvo o međusobnoj podršci, nadahnuću između oca i sina koji su odlučili, svaki na svoj način, služiti Gospodinu u crkvenoj službi.

/ dz

Bilo je već nekoliko priča o braći i sestrama, pa čak i blizancima koji su se zajednički pridružili vjerskom životu, a nedavni članak u Denveru Catholic pisao je o instrumentalnoj ulozi koju su dva đakonska oca imala u pomaganju svojim sinovima da prepoznaju poziv u svećenstvu, prenosi Aleteia.

Ovaj dvojac otac-sin nadahnuli su jedni druge na putu razlučivanja.  U 2009. đakon Michael zaređen je za đakona, a iste godine njegov sin Matej završavao je prvu godinu u sjemeništu. Ipak, niti jedan od njih zapravo nije bio svjestan koliko se međusobno nadahnjuju.

Michael je objasnio je kako je postao đakon:

“Jednostavno sam osjećao da me Bog zove da sudjelujem u nečemu što je iznad mene”, rekao je. „Volontirao sam u različitim aktivnostima. Mislio sam da će ideja biti đakon biti samo još jedna aktivnost za koju bih se mogao prijaviti. ” Međutim, tada nije znao koliko će pripreme biti potrebno na putu da postane trajni đakon. Bilo je potrebno pet godina školovanja i duhovnog razlučivanja. Na tom putu nije bilo lako, pa je imao i periode sumnje. Povjerio je svoju nakanu Bogu i odlučio Mu vjerovati. Bog mu je ubrzo odgovorio na poziv.

Euharistija/ Foto: Dario Zürchauer

Njegovog sina Mateja nadahnuo je očev put vjere. „Vidjeti mog oca kako raste u svom odnosu s Gospodinom doista je utjecalo na mene vlastitom željom da slijedim Krista. Gledajući njegovu hrabrost da prepozna vlastiti poziv i slijedi Božji plan u svom životu, dalo mi je snagu i hrabrost da budem otvoren prema istoj stvari u svom životu … Igrao je vrlo važnu ulogu, znao to ili ne u to vrijeme”.

Vidjevši kako se njegov sin približava Bogu, ohrabrio je đakona da nastavi sa svojim pozivom: „Vidjeti mladića u dvadesetima koji je voljan razmišljati o tome da slijedi Boga do kraja svog života, također mi je dalo hrabrosti da nastavim dalje na svom putu.” S druge pak strane, vidjevši da njegov otac ispunjava Božji plan pozitivno je utjecalo na njihov odnos oca i sina. Svećenik je podijelio vrlo poseban trenutak koji je par podijelio na oltaru, kad ga je otac nazvao “ocem”.

Kađenje/ Foto: Dario Zürchauer

“Bio je to zaista poseban trenutak za mene. On je moj biološki otac i odgojio me. Ali ono je bilo nešto drugačije kad smo pred oltarom u tom svojstvu – dogodi se neobičan preokret uloga kad ljudima dajemo duhovnu hranu – otac traži od novog oca blagoslov.” Vidjeti Božju providnost na djelu samo je ojačao njihova zvanja i njihovu obiteljsku vezu. Dok je đakon Michael Magee služio u župi Gospe od Loreta u Foxfieldu, njegov je sin nekoliko godina radio kao tajnik svećenika nadbiskupa Samuela J. Aquile, a uskoro će započeti novu dužnost župnog vikara u župi Sv. Tome Akvinskog u Boulderu.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja