Budi dio naše mreže

Isuse, tvoja ljubav nije dovoljna...

Dva su iskrena susreta potaknula katoličku autoricu Emily Wilson na promišljanje živi li svoj život svjesna Božje neizrecive ljubavi ili traži li tu ljubav na drugim mjestima?

/ ps

Emily Wilson, majka, autorica i predavačica koja diljem SAD-a razgovara s djevojkama o ženstvenosti i njihovom odnosu s Bogom, podijelila je iskustvo koje je imala nakon jednog razgovora s jednom mladom djevojkom koja je čeznula za romantičnom vezom.

“Dok smo razgovarale, povjerila mi je da s obzirom na tu čežnju, Isusova ljubav joj se nije činila dovoljnom”. Wilson je istaknula kako su se te riječi urezale u njeno srce i zadale veliku bol, jer je počela promišljati o svim trenucima u njenom životu kada je svojim riječima ili djelima pokazivala kako misli da je Isusova ljubav nedovoljna.

Zamislila sam sebe kako stojim pred Isusom koji visi na križu i izgovaram te riječi naglas: Isuse, ovo nije dovoljno. Trebaš učiniti nešto više”. 

“Razmišljala sam o trenucima u svom vlastitom životu kada sam se odnosila prema Božjoj nadnaravnoj ljubavi kao nešto što me neće ispuniti onoliko koliko me može ispuniti ono opipljivo i ubrzano. Vraćajući se iznova na te tihe trenutke, pronašla sam se na kalvariji. Zamislila sam sebe kako stojim pred Isusom koji visi na križu i izgovaram te riječi naglas: Isuse, ovo nije dovoljno. Trebaš učiniti nešto više”. 

“Natjerala sam se da mu kažem te riječi, jer zar ne svjedočim upravo to svojim odlukama i mislima ponekad? Zar mu nisam toliko puta pokazala da ima toliko drugih stvari koje su mi draže od njegove ljubavi? Dok izgovaram te riječi, preplavljuje me sram. Zamislila sam kako bi bilo Mariji koja stoji pored mene, tugujući za svojim sinom, da čuje te riječi. Možete li to zamisliti?”, napisala je Wilson.

Očajno grabimo za onim opipljivim, onim što nam svijet kaže da će nas ispuniti.

Međutim, naglasila je, ima toliko slučajeva kada to svejedno izgovaramo iz očaja. Očajno grabimo za onim opipljivim, onim što nam svijet kaže da će nas ispuniti. Zahvaljujemo Isusu, no uvijek slijedi neki “ali”, kao što je “ali trebam dečka ili supruga, trebam uspjeh, više novaca, priznanje… kako bih bio sretan, ispunjen, kako bi moj život imao smisla.

Wilson se također prisjetila i jednog susreta s jednim svećenikom, koji je dokazao koliko je obilna i ispunjavajuća Božja ljubav.

“Euharistijsko klanjanje je tek započelo i jedan od svećenika, moj osoban prijatelj, iznio je Presveto i postavio ga na oltar. Kleknuo je te smo počeli pjevati, dok je on kadio s tamjanom. Glasno i zanosno izgovorio je: Isuse, tvoja ljubav je više nego dovoljna za mene. Više nego dovoljna“.

Sjećam se da sam klečala i pomislila kako je to čovjek koji nikada neće posjedovati ono što svijet obećaje da će ga ispuniti

Priznala je kako je taj trenutak bio toliko moćan da će ostati u njenom sjećanju do kraja života. “Sjećam se da sam klečala i pomislila kako je to čovjek koji nikada neće posjedovati ono što svijet obećaje da će ga ispuniti – romantičnu vezu, novac, seks, moć. A opet, zna da kada klekneš pred Kraljem, kada živiš svoj život u prisustvu svemogućeg Boga, njegova ljubav jest, i zauvijek će biti – više nego dovoljna”.

Pozvala je da svi oni koji se nalaze u sličnoj situaciji, koji sumnjaju u dostatnost Božje ljubavi, koji smatraju da im još samo nešto fali kako bi se osjećali ispunjeno, zamisle sebe na kalvariji, izgovarajući pred Isusom riječi – “Tvoja ljubav nije dovoljna”.

“Pokušajte vidjeti možete li uopće izustiti prve dvije riječi dok ga gledate kako visi na križu, ranjen i krvav za tebe. Možda je upravo to mjesto na koje moraš otići – stani pred njim, gledaj ga kako bi se prisjetio da je to sve. Ne postoji nešto više što je On mogao učiniti kako bi ti dokazao neizrecivu dubinu svoje ljubavi. Nije ti mogao dati više od svog vlastitog života. Doživi to neizrecivo ispunjenje koja se može pronaći isključivo u njegovoj ljubavi. Ona je ovdje, prisutna, dostupna za istraživanje njenih dubina, za prihvaćanje. On sebe daje u potpunosti – svoje tijelo, krv, dušu i božanstvo – ako ti to nije dovoljno, što će ikada biti?”

 

Ključne riječi:
Božja ljubav Emily Wilson

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja