Budi dio naše mreže

Čovjeku treba odmor! Ali zašto zaboravljamo Boga na odmoru? Odmaramo li se na odmoru i od Boga? On nas na svom godišnjem ne zaboravlja. Uvijek je s nama! Zapamti da se Bog ne umara ni s nama ni od nas. Bdije nad nama i na svom odmoru!

/ hk

Vrijeme ljetnog odmora vrijeme je kada se povlačimo iz svakodnevnice života, usporavamo naš uobičajeni ritam i želimo odahnuti od obaveza i odgovornosti. Čovjeku je potreban odmor! No, cjeloviti odmor uključuje naš duh, dušu i tijelo. Stoga, dok uživamo u moru, suncu i šetnjama u prirodi, ne smijemo zaboraviti na Boga koji nam poručuje: “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti” (Mt 11, 2).

No, ima li naš Bog godišnji odmor? “Bog ne umara ni s nama ni od nas. Bdije nad nama i na svom odmoru”, poručuju mladi iz Hrvatskoga nazdemlja. Promišljanje o tome ima li Bog godišnji odmor, objavljeno na Facebook stranici Hrvatsko nadzemlje, prenosimo u cijelosti.

Foto: Unsplash

Danima me muči jedno pitanje: ima li moj Bog godišnji odmor? Postoji li trenutak u kojem On može reći da mu je dosta svega, da je umoran i da mu treba odmor od posla? Ne znaš na koji posao mislim? Možda misliš da Bog ne radi?

Čeeekaj malo… A slušanje svih tih molitava? A opraštanje svih tih grijeha? Da ne spominjem buđenje za posao, pomoć u učenju, podršku, mir, znanje, ljubav i sva blaga koje imamo, a koja smo od Njega dobili.

Pronađi mir, ali s Bogom ga traži!

Ja mislim da je zaslužio barem tri mjeseca odmora godišnje, obzirom koliko radi. Ali i tada sigurno ne bi digao ruke od nas niti bi nas zanemario! Vjerujem i znam da bi Njegova ruka uvijek bila nad nama!

E sad kad smo shvatili koliko Bog radi, zamijenimo strane. Kao prvo: imamo godišnji za razliku od Njega. Kao drugo: dignemo u potpunosti ruke od svoga posla za vrijeme odmora. Znam da kužiš o čemu pričam.

Zaboravljamo svoj posao, u potpunosti se odmaramo od svakodnevne rutine i aktivnosti. I to je dobro jer čovjeku treba odmor! Ali zašto zaboravljamo Boga na odmoru? Je li se na odmoru i od Boga odmaramo?

Mirna duša najbolja je ležaljka za odmor!

Opet se podsjeti da On nas na svom godišnjem ne zaboravlja. Uvijek je s nama! Zapamti da se Bog ne umara ni s nama ni od nas. Bdije nad nama i na svom odmoru!

Na svom godišnjem tražiš mir, odmor, sunce, kupanje i uživanje. Odlično! Pronađi taj isti mir, ali s Bogom ga traži! Pa ako treba i na plaži! Zapamti da je mirna duša najbolja ležaljka za odmor!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja