Budi dio naše mreže

Biskup Egidije Živković: Krunica Hrvata svega svijeta okuplja nas u našim obiteljima, kao domaća Crkva

Na poticaj patra Ivana Ike Mandurića 4. travnja započela je online krunica Hrvata svega svijeta koja je naišla na potporu nekoliko desetaka tisuća Hrvata diljem svijeta. Među predmoliteljima četvrte krunice Hrvata svega svijeta, u subotu 25. travnja, bio je i željezanski biskup Egidije Živković koji je putem videa na Facebook stranici "Krunica Hrvata svega svijeta" posvjedočio koliko ga je dotaknula molitva i kako ga još uvijek nosi u svakodnevici.

/ bg

“Ovom inicijativom molimo Boga za zagovor Blažene Djevice Marije, Kraljice Hrvata za pomoć da nas oslobodi od ove teške pandemije koronavirusa. Ovom inicijativom povezujemo se i mi Hrvati međusobno u domovini i iseljeništvu. Jačajmo se u očuvanju vjere, narodne svijesti, našega hrvatskoga jezika te krasne i bogate kulture.

Ovom inicijativom kao domaća Crkva živimo konkretno našu vjeru i u osobnoj i zajedničkoj molitvi, u našim obiteljima, što je bila i velika želja Drugoga vatikanskog sabora- oživljavanje domaće Crkve!

Da bi vjera u nama i u našem hrvatskom narodu ostala živa i da bi naš narod ostao vezan uz Boga, Mariju i Crkvu te međusobno, nastavimo, molim vas, ovu inicijativu molitve Hrvata svega svijeta. Posebno sada u mjesecu svibnju, Marijinom mjesecu. Okupljajmo se u našim obiteljima, kao domaća Crkva, na molitvu krunice.

Želim sve vas Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu ovim putem zagrliti i od sveg srca pozdraviti našim starim i lijepim marijanskim zazivom na gradišćanskom, u ovom teškom vremenu koronavirusa”, poručio je željezanski biskup Egidije Živković.

Hrvatska draga, tako je lijepo kad te sinovi tvoji ne zaboravljaju.

Geplaatst door Krunica Hrvata svega svijeta op Vrijdag 1 mei 2020

Ključne riječi:
krunica Hrvata svega svijeta

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja