Budi dio naše mreže

Znanstveno je utvrđeno kako su duhovne vježbe učinkovitije od tradicionalnih terapijskih metoda u promicanju emocionalne dobrobiti zaposlenika.

/ mp

Prema znanstvenicima sa sveučilišta Lancaster i Strathclyde, poslodavci koji traže rješenje problema izgaranja radnika na radnom mjestu mogli bi razmotriti opciju slanja svojih zaposlenika na duhovne vježbe, donosi Nedjelja.ba.

Nakon tri godine intervjuiranja hodočasnika u marijanskom svetištu u Lourdesu u Francuskoj, istraživači su zaključili kako putovanja na duhovna odredišta (ili „emocionalni turizam“, kako to znanstvenici nazivaju) nude učinkovit terapijski protuotrov za stres na radnom mjestu.

U izvješću Daily Telegrapha dr. Leighanne Higgins, koja je vodila istraživanje, primijetila je kako „terapijski servisi“ mogu pomoći tvrtkama u razvijanju emocionalne dobrobiti svojih zaposlenika. „Naše istraživanje je korisno jer može pokazati kako tvrtke mogu kultivirati emocije kako bi promicale blagostanje, osobito kada nam društvo kaže da se te emocije ne bi trebale prikazivati ​​ili dijeliti u javnosti“, objasnila je.

„Terapijske usluge mogu biti korisne za osobne i/ili kolektivne duhovne vježbe ili obuku zaposlenika kako bi se pomoglo oko stresa na radnom mjestu, tjeskobe i dobrobiti mentalnog zdravlja. Jednako tako, mogu biti korisne za tvrtke koje žele izgraditi takvo iskustvo u pružanju usluga kako bi promovirale emocionalnu dobrobit.

Religiozni krajolici imaju jedinstveno uporište na tržištu, i vjerojatno će se uvidjeti kako će se potražnja za hodočašćima nastaviti povećavati“, obrazlaže se u studiji.

Spomenimo da ova vijest ne bi bila iznenađenje za pokojnog Michelea Ferrera, osnivača Nutelle. On je, zajedno sa svojim top-menadžerom, hodočastio u Lourdes te također organizirao posjet francuskim svetištima za svoje zaposlenike.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja