Budi dio naše mreže

Donosimo vam promišljanje fra Vinka Brkovića o zabludama u koje nerijetko vjerujemo.

/ mdj

Nije uvijek sve dobro i kršćani koji vam kažu da mora uvijek biti sve dobro, lažu. Kristu nije bilo lijepo za vrijeme bičevanja, pribijanja na križ i smrti na istom. Trebali bismo se prestati lagati o lažnoj slici kršćanstva u kojoj je “sve ok samo ako vjerujemo, a ako ne vjerujemo, onda slijede nevolje”.

Kada vam god netko kaže da će sve biti u najboljem redu, samo ako molite, znajte da taj nije pročitao evanđelje, jer da jest znao bi da prije Uskrsa dolazi Veliki petak. Bit će sve dobro onima koji vjeruju, ali u vječnosti, a ne ovdje, jer ako su Isusa progonili i nas će (Iv 15,18-21). Abrahamu, Mojsiju, Davidu niti samome Isusu nije cijeli život bilo samo lijepo i ugodno, a kako njima prigovoriti da nemaju vjere?

Trebali bismo se prestati lagati o lažnoj slici kršćanstva u kojoj je sve ok samo ako vjerujemo, a ako ne vjerujemo, onda slijede nevolje.

Odbacimo šarlatanstvo i prigrlimo riječ Božju koja nam iznova govori kako smo stvoreni za vječnost, a ne samo ovaj život. Isus je liječio, ali nije izliječio sve. Isus je uskrišavao, ali nije sve uskrisio. Trebali bismo prestati očekivati od Boga da će sve biti najbolje na ovome svijetu, jer nismo stvoreni samo za njega, nego za vječnost!

Abrahamu, Mojsiju, Davidu niti samome Isusu nije cijeli život bilo samo lijepo i ugodno, a kako njima prigovoriti da nemaju vjere?

U svakoj patnji imamo primjer Isusa Krista koji nam obećava vječnost preko sakramenta euharistije i vjernosti Njegovoj riječi. Pojedinci nam mogu obećavati razne pogodnosti ako im povjerujemo, ali – vjerujmo Isusu Kristu! Vjerujmo Crkvi koja govori da nema odgovor na svaku patnju, ali da svaka patnja ima smisao u Kristu. Prestanimo biti vjernici očekujući samo čuda i postanimo vjernici Isusa Krista – vječne riječi Očeve! Priznajmo da nam nije dobro iako smo vjernici, Krist od nas očekuje istinu, a ne lažnu sliku vjere..

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja