Budi dio naše mreže

"Drago mi je vidjeti te mlade, jer ja uvijek kažem da ako mladima približimo sakramente, kao što se to događa u Međugorju, onda smo učinili puno!", poručio je fra Stjepan Brčina.

/ md

Franjevac sa zagrebačkog Svetog Duha i svećenik Župe sv. Antuna Padovanskog, fra Stjepan Brčina ovih je dana boravio u Međugorju gdje je pronašao mir i snagu za daljnje djelovanje, javlja Radio Mir Međugorje. S njim na hodočašću bili su i bogoslovi kojima je fra Stjepan odgajatelj.

Sretni smo što možemo započeti post i pokoru, te ući u korizmu baš ovdje u Međugorju, gdje je veliki blagoslov za sve nas i nekako znamo da nas Marija prati kroz sve ovo

„Nakon što smo u Splitu imali duhovne vježbe za njih, odlučili smo zajedno doći u Međugorje ‘banjati’ dušu još dva dana, posjetiti našu Majčicu, tako da smo hodočastili na Brdo ukazanja, sudjelovali na svetoj misi, a također smo sretni što možemo započeti post i pokoru, te ući u korizmu baš ovdje u Međugorju, gdje je veliki blagoslov za sve nas i nekako znamo da nas Marija prati kroz sve ovo…“, kazao je fra Stjepan kojemu je Međugorje pokazatelj da se mlade osobe nisu udaljile od vjere i Crkve, a kako sam kaže često zna doći k Majci po okrijepu i mir, no također dolazi i onda kada ništa ne traži od Marije, već samo da bi došao zahvaliti joj za sve!

Fra Stjepan Brčina / Foto: Radio Mir Međugorje

„Svi znamo što je Mladifest u Međugorju, te da se on događa jednom u godini dana gdje se slije rijeka mladih koja slavi Gospodina i svi smo tada euforični gledajući snimke i slike, sve ono što vi objavljujete, te cijeli svijet to prati, ne samo mi u Zagrebu. Ali ono što mi je drago da i nešto slično imamo u Zagrebu jednom tjedno, to se zove „Duhovno-duhovite večeri“ gdje se slije rijeka mladih. Sada smo trenutno došli do 1000 mladih koji tjedno dođu u crkvu gdje više nema mjesta.

Drago mi je vidjeti te mlade, jer ja uvijek kažem da ako mladima približimo sakramente, kao što se to događa u Međugorju, onda smo učinili puno!

Krenu euharistijom, klanjanjem i ispovijedanjem, zato su mnogi rekli kako je to malo Međugorje u Zagrebu. Drago mi je vidjeti te mlade, jer ja uvijek kažem da ako mladima približimo sakramente, kao što se to događa u Međugorju, onda smo učinili puno! Danas kada su u krizi sakramenti, kada se relativiziraju sakramenti, mi imamo mlade koji se okupljaju u tolikom broju i upravo dolaze samo zbog sakramenata. Jer kada ih mi upoznamo sa sakramentima i s njihovom snagom – mi možemo biti mirni“, rekao je fra Stjepan Brčina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja