Budi dio naše mreže

"Svjesni smo svoje manjkavosti i svojih propusta. Neka nam ovo milosno korizmeno vrijeme bude poticaj da se više posvetimo ljudima koji su nam poslani i poslovima koji su nam povjereni", piše župnik župe sv. Stjepana Gorica – Sovići u BiH i poznati kantautor suvremene duhovne glazbe fra Marin Karačić na svojem Instagram profilu. Pročitajte njegovu objavu.

/ im

Kako je lijepo vidjeti kad netko nešto radi srcem; bilo da se radi o nekim sitnicama ili o nečem stručnom. Mogu to biti svakodnevne, najobičnije stvari, ali učinjene s puno srca. Našim bakama mjerilo svega je apetit, tako da si velik u njihovim očima ako “slatko jedeš”. I toliko puta smo čuli komentar: “Pogledaj kako slatko jede”.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀
Kad netko nešto radi predano, pažljivo, odgovorno i s puno ljubavi to u nama pobudi divljenje i poštovanje. Kad netko cijeloga sebe utka u svoj posao, u svoje zanimanje to onda i mora uroditi plodom.

Kad netko cijeloga sebe utka u svoj posao, u svoje zanimanje to onda i mora uroditi plodom.

Kad netko nešto radi s ljubavlju to i u tebi probudi ljubav. Kad netko uživa u pjesmi i pjeva naglas u autu, kad netko priča o nekome s očima punim ljubavi, kad vidiš kako su neki sveci ljubili Gospodina to i u tebi potakne ljubav. Sve može biti poticaj na dobro.

Pokušajmo više uživati u svakodnevnim sitnicama koje nam Gospodin daruje.

„Ne možemo svi činiti velika djela u svom životu, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju” govorila je sveta Majka Terezija. Pokušajmo biti predani, biti odgovorni i vjerni u onome što nam je povjereno. Pokušajmo više uživati u svakodnevnim sitnicama koje nam Gospodin daruje.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀
Svjesni smo svoje manjkavosti i svojih propusta. Neka nam ovo milosno korizmeno vrijeme bude poticaj da se više posvetimo ljudima koji su nam poslani i poslovima koji su nam povjereni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja