Budi dio naše mreže

"I opet ponavljam, toliko je loših ponuda i napasti oko tebe, ali zapamti da one nisu tvoje dok ih ne prihvatiš i dopustiš im da utječu na tvoj život. Natopi srce Živom vodom, da ne bi vode ovoga svijeta zauzele i potopile tvoj brod", piše franjevac Marin Karačić na društvenim mrežama. U nastavku pročitajte njegovu objavu.

/ im

Brod ne tone zbog vode koja je oko njega, nego zbog vode koja je u njemu. Tako je i s čovjekom. Kolike god vode, valovi, oluje i vjetrovi bili oko nas nisu nam opasnost kao one oluje, nečiste vode i nemiri koji su u nama.

Može biti toliko problema, ružnih pogleda i govora, toliko nevolja i naizgled bezizlaznih situacija oko tebe, ali one nisu tvoje dok ih ne prihvatiš i dok im ne otvoriš vrata svoga srca.

Može biti toliko problema, ružnih pogleda i govora, toliko nevolja i naizgled bezizlaznih situacija oko tebe, ali one nisu tvoje dok ih ne prihvatiš i dok im ne otvoriš vrata svoga srca. Ako im otvoriš i ako se nastane u tvojoj duši onda polako toneš.

Pazi što primaš srcu, pazi koga puštaš u život, pazi čime hraniš dušu, pazi na čemu odmaraš svoj pogled.

Uvijek postoji način, uvijek postoji razlog i uvijek postoji odgovor. Možda ga ti sada ne znaš, ali Bog ga zasigurno zna; pitaj Njega. I onda se oboružaj strpljivošću. Pazi što primaš srcu, pazi koga puštaš u život, pazi čime hraniš dušu, pazi na čemu odmaraš svoj pogled.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀  ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀
I opet ponavljam, toliko je loših ponuda i napasti oko tebe, ali zapamti da one nisu tvoje dok ih ne prihvatiš i dopustiš im da utječu na tvoj život. Natopi srce Živom vodom, da ne bi vode ovoga svijeta zauzele i potopile tvoj brod.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja