Budi dio naše mreže

"Ako ti je Bog dao talente pa si se uspio obogatiti, to bogatstvo ti može biti oruđe da učiniš mnoga dobra, da nahraniš tolika gladna usta i učiniš bližnjima život ljepšim i lakšim. Također te to bogatstvo može učiniti oholim, škrtim, pohlepnim i odvesti te u grijeh i propast. Imao si priliku, ali nisi ju iskoristio", piše fra Marin Karačić na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

/ im

Nožem možemo rezati kruh, a možemo i nauditi nekome; odluka je u našim rukama. Tako je i s darovima koje smo dobili od Gospodina; možemo njima služiti Bogu i ljudima, a mogu nam biti i na propast.   ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Tako je i s darovima koje smo dobili od Gospodina; možemo njima služiti Bogu i ljudima, a mogu nam biti i na propast.   ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ako ti je Bog dao talente pa si se uspio obogatiti, to bogatstvo ti može biti oruđe da učiniš mnoga dobra, da nahraniš tolika gladna usta i učiniš bližnjima život ljepšim i lakšim. Također te to bogatstvo može učiniti oholim, škrtim, pohlepnim i odvesti te u grijeh i propast. Imao si priliku, ali nisi ju iskoristio.

Što činim s onim što mi je darovano? Koristim li svoje darove na spas ili propast?

Toliko je primjera oko nas, ali i u našim životima. Dovoljno je stati i malo razmisliti čine li me moji darovi udaljenijim od Boga i ljudi ili su u službi gdje i trebaju biti. Što činim s onim što mi je darovano? Koristim li svoje darove na spas ili propast?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli fra Marin Karacic (@framarinkaracic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja