Budi dio naše mreže

Što učiniti kada udarci dolaze sa svih strana i kada te život pritisne? Što kada dođe gore od gorega? Kome se obratiti? Kako povratiti nadu? Pogledajte video na You Tube kanalu Salesiana HR koji donosi razmatranje don Mihovila Kurkuta na temu nedjeljnog Evanđelja.

/ at

You Tube kanal Salesiana HR donosi razmatranje don Mihovila Kurkuta o tome što učiniti i kome se obratiti kada misliš da ne može gore. Don Mihovil ovu tešku u ozbiljnu temu nije zaboravio predstaviti uz pokoju šalu pokazujući da, kao čovjek vjere i nade, nikada ne gubi smisao za humor kojim voli razveseliti i druge.

“Ponekad te život toliko pritisne da ne znaš što ćeš sa sobom kao da te sve poklopilo. Nekada gledaš neku tuđu igru, a tebe nema (…) Nekada se toliko smrači da nigdje svjetla nema, a put pred tobom je toliko mračan i neizvjestan i dug da ne znaš hoće li ikada doći kraju. I kada misliš da je baš jako loše, dođe i gore. Nakon gorega, dođe najgore, a nakon najgorega dođe katastrofa. I onda stvarno ne znaš gdje bi sa sobom. Postane toliko teško da se sjetiš da biti čovjek znači biti potreban, tražiti i vapiti, tražiti pomoć”, naveo je don Mihovil dodavši kako ovu priču čovjek ne može shvatiti ako nije voljan pročitati Evanđelje.

“Ne može postojati vjera koja je samo mišljenje, samo ideja i samo znanje. Vjera uključuje i naše osjećaje, naše rane, našu prošlost i naš cijeli život”, poručio je među ostalim don Mihovil u videu koji u cijelosti možete pogledati ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja