Budi dio naše mreže

Čini mi se da stalno nešto čekamo. Čekamo autobus, avion, koncert, seriju, film vikend. Zimu i proljeće. Čekamo i dočekamo, zar ne? No, od silnog čekanja može nam promaknuti da zaboravimo dočekati Njega...

/ dz

Don Josip Ulić u videu pod nazivom Što čekaš promišlja o čovjekovom čekanju. Čovjek neprestano odgađa stvari i čeka na nešto. Koliko je puta to naše iščekivanje samo odraz nekih misli koje zarobljavaju i ne omogućuju da se napravi odlučan i onaj prvi, možda najteži korak u neku novu naviku, promjenu, obraćenje, neko novo sutra?

“Čekamo i dočekamo, zar ne? Čekamo mir, ljubav, radost. Ček, ček, ček, koliko smo puta rekli: Čekaj, ili čekajte? Sigurno puno puta. Život se stvarno sastoji od neprestanog čekanja, iščekivanja, no u danima ispred nas, koji dolaze može se dogoditi da od svog tog brojnog čekanja zaboravimo dočekati onoga koji dolazi – Isusa Krista!”

“Što uopće znači čekati? To vam je kao da živimo na planini. Nalazimo se na vidikovcu i gledamo prolazi li netko. Promatramo približava li se nešto. Na vidikovcu smo i kada čekamo prijatelja ili prijateljicu, voljenoga ili voljenu i gledajući svaku minutu na sat pitamo se: Nije li već vrijeme njihovog dolaska? Naše srce gore gori jer jedva čeka da susretne one koji čine da naš život bude bolji! To je advent i došašće. U svakom čekanju ljubavi prisutan je trag božićnoga čekanja. U svemu tom čekanju prisutna je nada da će naš život dolaskom jednoga djeteta, čovjeka postati ljepši, bolji, radosniji.”

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja