Budi dio naše mreže

"Moli da Gospodin stalno blagoslivlja tvoje srce. To čisti maštu i podsvijest od ružnih i zlih sjećanja, a unosi pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom, i ispunja srce Božjim pogledom na život i svijet. Što ti je srce punije Božjeg blagoslova, to ćeš se lakše oprijeti napasti na grijeh, ali i svakoj nervozi, negativnom izazovu, gruboj kritici, napadu i niskim udarcima. Dok je u tvom srcu Božji blagoslov, a tvoja svijest stoji pred Gospodinom, mir će biti pratilac tvoga dana i tvoje noći. Sve nevolje, nesuglasice i neugodnosti odjednom ćeš moći strpljivo podnijeti i osjetit ćeš da imaš više snage za nepodnošljive situacije, te da je u tebi veća ljubav za druge ljude. To je način na koji te blagoslov mijenja", piše Tomislav Ivančić u knjizi "Za bolji svijet".

/ im
Gdje su riječi nedostatne, pomoći će srce. Srcem blagoslivljamo onda kad pred Bogom stojimo sa željama za ljude koje želimo blagosloviti. Srcem blagoslivljamo Boga onda kad mu se divimo i klanjamo, kad bismo ga htjeli hvaliti i kad prepuni zahvalnosti pristupamo njegovu biću. Za blagoslov ga molimo onda kad smo pred njim otvorena duha, kad smo svjesni da nam je prisutan i da mu u toj prisutnosti možemo prinijeti sve što nas okružuje i što nam se događa, te tražiti njegov blagoslov za sve i za svakoga.
Srcem blagoslivljati znači željeti nekome zdravlje, mir i spas: to znači misliti na nekoga i svoje želje za njega iznositi Bogu, u dubini svoje duše.
Srcem blagoslivljati znači željeti nekome zdravlje, mir i spas: to znači misliti na nekoga i svoje želje za njega iznositi Bogu, u dubini svoje duše.
Moli da Gospodin stalno blagoslivlja tvoje srce. To čisti maštu i podsvijest od ružnih i zlih sjećanja, a unosi pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom, i ispunja srce Božjim pogledom na život i svijet. Što ti je srce punije Božjeg blagoslova, to ćeš se lakše oprijeti napasti na grijeh, ali i svakoj nervozi, negativnom izazovu, gruboj kritici, napadu i niskim udarcima. Dok je u tvom srcu Božji blagoslov, a tvoja svijest stoji pred Gospodinom, mir će biti pratilac tvoga dana i tvoje noći. Sve nevolje, nesuglasice i neugodnosti odjednom ćeš moći strpljivo podnijeti i osjetit ćeš da imaš više snage za nepodnošljive situacije, te da je u tebi veća ljubav za druge ljude. To je način na koji te blagoslov mijenja.
Dok je u tvom srcu Božji blagoslov, a tvoja svijest stoji pred Gospodinom, mir će biti pratilac tvoga dana i tvoje noći.
Brzo ćeš zapaziti da ti poslovi u kući i na radnom mjestu idu od ruke, da uspijevaš, te da raste i tvoje imanje i tvoje zdravlje. Osjećat ćeš da sve ovisi o Bogu i tvom odnosu s njim. I zato ćeš sve više imati potrebu da blagoslivljaš. Postat ćeš slobodan od neurednih misli i želja, lakše ćeš opraštati, srce će ti postati mekanije za sućut prema drugima, a tvoja pobožnost iskrenija. I što je još važnije, drugi će se oko tebe mijenjati. Tvoja obitelj će se zbližavati, brak obnavljati, posao dobivati nove naglaske, a slavljenje euharistije će te preobražavati. Sve to počinju doživljavati oni koji otvoreno, iskreno, uporno i ustrajnim srcem blagoslivljaju.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja